Antena Meniu Search
x

Video Rusia alocă peste un sfert din bugetul pe 2023 Ministerului Apărării: Kremlinul sporeşte producţia de armament

Rusia anunţă că sporeşte producţia de arme puternice şi alocă mai bine de un sfert din bugetul de anul următor pentru armată. Măsura este luată pentru a se proteja de Statele Unite şi aliaţi, susţine fostul preşedinte Dmitri Medvedev. Actualul lider de la Kremlin a discutat în schimb cu omologul său turc despre gaze şi exporturi.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 21:05

Vezi și

Vladimir Putin a vorbit la telefon cu preşedintele Erdogan despre mai multe subiecte. Cele doua state ar urma să bată palma pentru crearea unui hub de gaze în Turcia iar prin coridorul de cereale din Marea Neagră ar urma să treacă şi alte mărfuri. Liderul de la Ankara a mai transmis că doreşte încheierea rapidă a conflictului din Ucraina. În ţara vecină, situaţia este critică. Bombardamentele ruşilor au distrus zeci de aşezări şi au lăsat alte sute fără electricitate. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că penele de curent vor dura şi câteva zile.

Vladimir Putin a aprobat un buget pentru apărare în 2023 de peste 143 de miliarde de dolari

"În prezent, peste 1,5 milioane de oameni din regiunea Odesa sunt fără electricitate", a declarat Volodimir Zelenski. În timp ce ucrainenii speră să poată trece cu bine peste această iarnă, ruşii îşi trâmbiţează succesele militare. "În direcția Lymanului, trupele rusești au continuat operațiunile ofensive, în urma cărora au ocupat poziţii mai avantajoase pe front", a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

În schimb, avansul ucrainenilor s-a blocat pe cursul râului Nipru. Armata lui Zelenski a reuşit bombardarea unei cazărmi ruseşti din Melitopol. Ucraina se pregăteşte să dezvolte la Kiev propriile drone militare. Uniunea Europeană susţine această iniţiativă şi a anunţat că va trimite un nou pachet de ajutor Ucrainei, în valoare de 18 miliarde de dolari.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că țara sa va mări producția "celor mai puternice arme" pentru a se "proteja de inamicii din Europa, Statele Unite și Australia". Iar Vladimir Putin a aprobat un buget pentru apărare în 2023 de peste 143 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproape o treime din bugetul Federaţiei Ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rusia alocă peste un sfert din bugetul pe 2023 Ministerului Apărării: Kremlinul sporeşte producţia de armament