Antena Meniu Search
x

Video Rusia aprobă al treilea vaccin COVID-19, CoviVac, devenind singurul stat care produce trei seruri

Rusia a aprobat sâmbătă un al treilea vaccin împotriva coronavirusului, a declarat prim-ministrul Mikhail Mishustin la televiziunea de stat, deși studiile clinice la scară largă ale vaccinului, etichetate CoviVac și produse de Centrul Chumakov, încă nu au început.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.02.2021, 18:06

Vaccinul anti-covid CoviVac este al treilea produs de Rusia - Getty Images / Vaccinul CoviVac

Rusia produce trei vaccinuri anti-covid

"Astăzi, Rusia este singura țară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19", a spus premierul Mishustin.

Aprobările preventive au ridicat îngrijorări în rândul unor oameni de știință din Occident, dar inoculările cu primele două vaccinuri au început la scară masivă în Rusia au arătat succes.

Vaccinul Sputnik V a fost aprobat în august, iar în septembrie au început procesele de finalizare. Vaccinarea în masă a fost lansată în decembrie, după ce rezultatele studiilor preliminare au arătat că vaccinul este eficient cu 91,4%.

De atunci, peste două milioane de ruși au fost vaccinați cu cel puțin prima doză de Sputnik V, a declarat ministrul Sănătății, Mihail Murashko, pe 10 februarie, scrie Reuters.

Tip diferit de vaccin Covid

Spre deosebire de vaccinul Sputnik V, care folosește un virus inofensiv modificat să păcălească organismul în producerea de antigeni pentru a ajuta sistemul imunitar să se pregătească pentru o infecție cu coronavirus, vaccinul CoviVac este alcătuit dintr-un coronavirus care a fost inactivat sau dezactivat de capacitatea sa de a se replica.

"Vaccinul pe care l-am dezvoltat ... reflectă întreaga istorie a științei vaccinologiei ruseşti, precum și global", a declarat sâmbătă directorul Centrului Chumakov, Aidar Ishmukhametov.

Avantajul, potrivit virologului Alexander Chepurnov, citat de presa Lenta.Ru, este că vaccinul CoviVac include toate elementele virusului, creând un răspuns imun mai larg, care este probabil să protejeze împotriva oricăror variante.

Cu toate acestea, testarea împotriva variantelor SARS-CoV-2 care au apărut în Marea Britanie, Africa de Sud și în alte părți se află în faza incipientă.

CoviVac este administrat în două doze, la 14 zile distanță. Acesta este transportat și depozitat la temperaturi normale, de 2 până la 8 grade Celsius (35,6-46,4 Fahrenheit), a declarat viceprim-ministrul Tatiana Golikova într-un briefing guvernamental.

Vaccinul a fost deja testat pentru siguranță la 200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, a declarat Ishmukhametov. Nu a arătat efecte secundare, nici măcar o creștere a temperaturii, a spus Ishmukhametov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Rusia aprobă al treilea vaccin COVID-19, CoviVac, devenind singurul stat care produce trei seruri