Antena Meniu Search
x

Mesajele difuzate de hackeri pe televizoarele din Rusia chiar în timpul paradei de Ziua Victoriei de la Moscova

Atac al hackerilor chiar în timpul paradei militare de la Moscova. Rușii care au urmăreau azi Parada de Ziua Victoriei pe televizoare inteligente au primit mesaje împotriva războiului din Ucraina și în care Vladimir Putin era blamat că are pe mâini sângele a mii de ucraineni, relatează The Guardian. 

de Redactia Observator

la 09.05.2022, 14:39

Mesajele difuzate de hackeri pe televizoarele din Rusia chiar în timpul paradei de Ziua Victoriei de la Moscova
Mesajele difuzate de hackeri pe televizoarele din Rusia chiar în timpul paradei de Ziua Victoriei de la Moscova - Profimedia

”Ai pe mâini sângele a mii de ucraineni și a sute de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului”, este mesajul afișat de hackeri când rușii sărbătoreau marcarea a 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial. 

Rușii care urmăreau transmisia paradei de la Moscova au putut vede mesaje anti-război, dacă accesau secțiunea de programe tv. Mesaje similare au primit inclusiv cei urmăreau online parada. Potrivit BBC, au fost afectate cele mai mari posturi de televiziune, Pervîi Kanal, Rossiya-1 sau NTV-Plus. A fost afecatată și transmisia online de pe canlul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

”În această dimineață, pagina online a programului TV a fost piratată. Numele fiecărui program a fost schimbat cu mesajul ”Ai pe mâini sângele a mii de ucraineni și a sute de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiuluI” a relatat Francis Scarr, jurnalist BBC. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul rus și mai mulți diplomați ruși au fost stropiți cu vopsea roșie în Polonia

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit luni cu o substanţă roşie, cel mai probabil vopsea, de manifestanţi pro-ucraineni, la o ceremonie de la Varşovia. Într-o filmare difuzată de agenţia de presă rusă RIA Novosti, diplomatul apare cu faţa şi cămaşa pătate cu roşu; la fel sunt surprinse şi alte persoane din jurul său. În spatele lor se văd drapele ucrainene fluturate de manifestanţi.

Ambasadorul urma să depună o coroană de flori la un cimitir din capitala poloneză, unde sunt înhumaţi soldaţi sovietici căzuţi în război. Rusia a acuzat de mai multe ori "rusofobia" occidentalilor în general şi a polonezilor în special. Moscova justifică invazia rusă în Ucraina prin existenţa în această ţară a unui presupus proiect anti-rusesc occidental şi a unui "genocid" al populaţiei rusofone de către "neonaziştii" ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mesajele difuzate de hackeri pe televizoarele din Rusia chiar în timpul paradei de Ziua Victoriei de la Moscova