Antena Meniu Search
x

Rusia, atacată masiv cu 50 de drone de Ucraina. Cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Război în Ucraina. Moscova a anunţat vineri că a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie. Cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar, Rusia. 

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 11:49

Rusia atacată masiv cu 50 de drone de Ucraina. Cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar
Rusia atacată masiv cu 50 de drone de Ucraina. Cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar - TASS

Cinci persoane au fost rănite şi un copil a fost ucis într-un atac ucrainean cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar, în sud-vestul Rusiei, a anunţat vineri guvernatorul acestei regiuni, Veniamin Kondratiev, potrivit AFP.

"Din nefericire, o fetiţă de şase ani a murit în urma rănilor la spital, după un atac cu dronă la Primorsko-Ahtarsk", oraş din regiunea Krasnodar, a scris guvernatorul pe Telegram, adăugând că alte cinci persoane, printre care un copil, au fost spitalizate.

Ruşii spun că au doborît 50 de drone ucrainene

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Apărării rus a declarat vineri că a neutralizat 50 de drone ucrainene în regiunile ruse Rostov şi Krasnodar, precum şi în Zaporojie din Ucraina, regiune pe care Moscova afirmă că a anexat-o, informează AFP.

Pe acelaşi subiect

"În timpul nopţii, când regimul de la Kiev a încercat să întreprindă atacuri teroriste pe teritoriul Federaţiei Ruse", sisteme de apărare antiaeriană au distrus 14 drone deasupra teritoriul regiunii Krasnodar, 26 deasupra regiunii Zaporojie şi 10 deasupra regiunii Rostov, a anunţat ministerul rus pe Telegram.

Chiar dacă Rusia afirmă că a anexat regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, armata rusă nu o controlează în totalitate.

Cu o zi înainte, bombardamente ruse au făcut doi morţi, un bărbat şi o femeie, în regiunea Zaporojie, care este cu regularitate scena unor atacuri, dintre care unul a făcut şapte morţi şi patru răniţi în iunie.

Ucrainenii "au atacat" cu drone centrala nucleară de la Zaporojie

Opt persoane au fost rănite miercuri într-un raid cu drone ucrainene asupra sitului unei substaţii a centralei nucleare Zaporojie, ocupată de Rusia, potrivit grupului rus Rosatom, care denunţă o înmulţire a atacurilor.

Armata rusă a atacat Zaporojie şi oraşe vecine de mai multe ori de la începutul războiului în Ucraina în 2022, însă în ultimele săptămâni ea îşi concentrează eforturile mai degrabă în estul decât în sudul acestei ţări.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri externe » Rusia, atacată masiv cu 50 de drone de Ucraina. Cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar