Antena Meniu Search
x

Rusia, avertisment pentru combatanţii străini din Ucraina: "Mercenarii trimişi de Occident nu au dreptul la statutul de prizonieri de război"

Moscova i-a avertizat pe străinii care intenţionează să lupte împotriva forţelor ruse în Ucraina că nu vor avea statut de prizonieri de război şi vor fi aduşi în faţa justiţiei sub acuzaţii penale dacă sunt capturaţi, relatează joi agenţiile DPA şi TASS.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 18:47

Rusia, avertisment pentru combatanţii străini din Ucraina: "Mercenarii trimişi de Occident nu au dreptul la statutul de prizonieri de război"
- Shutterstock

"Aş dori să subliniez oficial că toţi mercenarii trimişi de Occident pentru a ajuta regimul naţionalist de la Kiev (...) nu au dreptul la statutul de prizonieri de război", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.

"Niciunul dintre mercenarii pe care Occidentul îi trimite în Ucraina să lupte pentru regimul naţionalist nu se va bucura de dreptul de a fi considerat combatant în virtutea dreptului internaţional umanitar", a precizat Konaşenkov.

El a avertizat că oricine vrea să se alăture acestei lupte ar trebui "să se gândească de şapte ori înainte de a pleca", pentru că Rusia "îi va face responsabili penal dacă sunt reţinuţi". "În cel mai bun caz, ei se pot aştepta să fie urmăriţi penal ca infractori", a adăugat el.

Potrivit lui Konaşenkov, citat de TASS, "toate actele de sabotaj ale mercenarilor în Ucraina au fost efectuate cu ajutorul armelor furnizate de Occident".

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către străini să se alăture luptei împotriva Rusiei în Ucraina, garantând intrare fără viză pentru toţi combatanţii voluntari din străinătate. El a estimat joi că legiunea internaţională planificată ar avea circa 16.000 de combatanţi.

Primii voluntari din străinătate au sosit deja, a spus Zelenski. "Ei vin să apere libertatea, viaţa. Pentru noi, pentru noi toţi", a adăugat el.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin continuă să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Negocierile Rusia - Ucraina au început. Ucrainenii au anunţat care sunt subiectele celei de-a doua runde de discuţii

Delegațiile ruse și ucrainene au început a doua rundă de negocieri într-o locație nedezvăluită de la granița cu Ucraina.

Un scurt videoclip a arătat delegația ucraineană intrând într-o sală de conferințe în care era așezată delegația rusă. Cele două echipe și-au dat mâna înainte de a se așeza pentru a începe discuțiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia, avertisment pentru combatanţii străini din Ucraina: "Mercenarii trimişi de Occident nu au dreptul la statutul de prizonieri de război"