Antena Meniu Search
x

Rusia desfăşoară lansatoare de rachetă Iskander-M la frontiera cu Ucraina

Rusia a desfăşurat lansatoare mobile de rachete de tip Iskander-M la mai puţin de 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina, anunţă duminică Statul Major al armatei ucrainene, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 24.04.2022, 17:39

Rusia desfăşoară lansatoare de rachetă Iskander-M la frontiera cu Ucraina
Rusia desfăşoară lansatoare de rachetă Iskander-M la frontiera cu Ucraina - Profimedia Images

”Apoi inamicul a crescut numărul militarilor în regiunea Belgorod, prin transferul şi concentrarea unor unităţi suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile, lansatoare Iskander-M au fost desfăşurate la 60 de kilometri de frontiera cu Ucraina”, anunţă armata ucraineană, care nu precizează unde anume au fost desfăşurate aceste sisteme de rachetă.

Moscova nu a reacţionat după dezvăluirea acestor informaţii.

Iskander este un sistem de rachete balistice mobile - denumite SS-26 Stone de către NATO - care a înlocuit rachetele societice de tip Scud. Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare.

Rusia a anunţat vineri că vrea să deţină controlul întregii părţi de sud a Ucrainei, şi că vizează un culoar până în regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Kievul a acuzat că acest lucru arată că Moscova are obiective mai mari decât obietivul declarat de a ”demilitariza” şi ”denazifica” Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rusia desfăşoară lansatoare de rachetă Iskander-M la frontiera cu Ucraina