Antena Meniu Search
x

Rusia este dispusă la un schimb de deţinuţi cu SUA care să o implice pe jucătoarea Brittney Griner

Rusia este dispusă la discuţii cu Statele Unite pe tema unui potenţial schimb între deţinuţi care să o implice pe jucătoarea de baschet Brittney Griner, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, propunând convorbiri directe între preşedinţii Vladimir Putin şi Joseph Biden, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 15:42

Rusia este dispusă la un schimb de deţinuţi cu SUA care să o implice pe jucătoarea Brittney Griner
- Profimedia

"Rusia este pregătită să discute pe această temă", a afirmat Serghei Lavrov, potrivit publicaţiei Der Spiegel, în cursul unei vizite în Cambodgia. Ministrul rus de Externe a sugerat că sunt necesare discuţii directe între preşedinţii Vladimir Putin şi Joseph Biden. Săptămâna trecută, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit cu Serghei Lavrov şi a transmis Moscovei o "propunere substanţială" în sensul eliberării jucătoarei de baschet Brittney Griner şi a fostului militar american Paul Whelan, aflaţi în detenţie în Rusia.

Brittney Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner a fost condamnată joi la nouă ani de închisoare în Rusia sub acuzaţia de trafic de droguri, după ce a fost arestată la un punct vamal aeroportuar în februarie. Paul Whelan, care este cetăţean american, canadian, britanic şi irlandez, fost membru al Infanteriei Marine din SUA, este arestat în Rusia din decembrie 2018 şi a fost condamnat în iunie 2020 la 16 ani de închisoare pentru spionaj. Statele Unite neagă acuzaţiile formulate de autorităţile ruse.

Potrivit unor surse citate de presa americană, Administraţia Joseph Biden propune Rusiei eliberarea lui Viktor Bout, un traficant de arme rus condamnat în SUA la 25 de ani de închisoare, în schimbul lui Brittney Griner şi lui Paul Whelan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia este dispusă la un schimb de deţinuţi cu SUA care să o implice pe jucătoarea Brittney Griner