Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia evacuează noi localităţi din Kursk, în plină contraofensivă împotriva ucrainenilor

Război în UcrainaAutorităţile ruse au ordonat luni evacuarea obligatorie a localităţilor situate în apropierea graniţei cu Ucraina din noi districte ale provinciei Kursk, în plus faţă de cele deja evacuate în această provincie unde armata ucraineană a lansat o ofensivă pe 6 august şi în prezent armata rusă desfăşoară o contraofensivă căreia trupele ucrainene îi răspund cu contraatacuri, transmit agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 18:10

Rusia evacuează noi localităţi din Kursk, în plină contraofensivă împotriva ucrainenilor Rusia evacuează noi localităţi din Kursk, în plină contraofensivă împotriva ucrainenilor - Profimedia

"Pe baza informaţiilor operaţionale, pentru asigurarea securităţii, Statul Major regional a decis evacuarea obligatorie a localităţilor din districtele Rilski şi Homutovski situate într-o zonă de până la 15 kilometri de frontiera cu Ucraina", a indicat guvernatorul provinciei Kursk, Alexei Smirnov. Circa 150.000 de localnici au fost evacuaţi până în prezent din această provincie.

Rusia evacuează noi localităţi în apropierea graniţei cu Ucraina

Armata rusă a susţinut luni că a recăpătat controlul asupra a încă două localităţi ale acestei provincii, una fiind satul Borki, la circa 14 kilometri sud-est de Sudja, oraş devenit principala redută ucraineană în provincia rusă în care trupele ucrainene au pătruns în luna august şi au ocupat acolo, potrivit Kievului, circa 100 de localităţi pe o rază de circa 30 de kilometri de frontiera ruso-ucraineană. Cealaltă localitate despre care armata rusă susţine că a recuperat-o este satul Uspenovka, aflat chiar la graniţa cu Ucraina, la sud de oraşul Snagost, un avanpost ucrainean fortificat de trupele Kievului şi recucerit săptămâna trecută de trupele Moscovei.

Articolul continuă după reclamă

Acestea din urmă au lansat săptămâna trecută o contraofensivă în încercarea de a expulza trupele ucrainene din provincia Kursk. Ministerul rus al Apărării afirmă că a recăpătat până în prezent controlul asupra a 12 localităţi în Kursk. Însă armata ucraineană lansează contraatacuri pentru a împiedica trupele ruse să creeze o fâşie de securitate la graniţă.

Unii comentatori estimează că Rusia are nevoie să desfăşoare în Kursk mai multe forţe dacă doreşte să recâştige acolo teritoriul căzut sub control ucrainean, comandamentul rus fiind încă reticent să mute semnificativ trupe de pe frontul din estul Ucrainei, unde trupele ruse continuă să înainteze lent. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Rusia evacuează noi localităţi din Kursk, în plină contraofensivă împotriva ucrainenilor