Antena Meniu Search
x

Video Rusia foloseşte "artileria grea" în Ucraina. Atac cu rachete hipersonice, la mai puţin de 140 de kilometri de graniţa România

În Ucraina, războiul lui Putin face tot mai multe victime în rândul civililor. Cel puţin o sută de oameni au murit în ultimele zile numai în localitatea Nicolaev, în timp ce în Mariupol, morţii sunt îngropaţi de vecini în curţile blocurilor. O întreagă regiune, unde este cea mai mare centrală nucleară din Europa, a intrat în stare de asediu pentru următoarele 2 zile.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 19:43

Vezi și

Sunt printre cele mai cutremurtoare imagini ale războiului lui Putin. Paramedicii se luptă să salveze o o fetiţă de până într-un an. Imaginile sunt din localitatea Nikolaev, scena celei mai sângeroase bătălii din ultimele 24 de ore. Trupul firav a fost scos de sub dărâmături, după ce obuzele trase de armata rusă au lovit clădirea în care se afla copila. La doar câţiva kilometri, de acest loc, salvatorii şi militarii sunt imaginea deznădejdii. Atacul asupra bazei aeriene în care se aflau, a îngropat de vii peste o sută de soldaţi.    

Strigăt de ajutor din Mariupol

La 500 de kilometri distanţă de Nikolaev, în Mariupol au loc alte scene cutremurătoare. După asediul din ultima săptămână, localnicii au ajuns să îşi îngroape vecinii morţi în curtea blocului. Cel puţin 2.200 de oameni au murit numai aici în ultimele zile. În oraş, mâncarea este pe sfârşite, oamenii nu mai au nici apă nici curent, iar cea mai mare parte a timpului o petrec în adăposturile aeriene. Autorităţile suţin că 90% din clădiri au fost bombardate, în timp ce luptele se dau acum chiar în centrul oraşului.   

"Lideri ai Statelor Unite şi Franţei, ne-aţi promis sisteme de apărare anti-aeriene, dar nu am primit întocmai ce aţi promis. Biden şi Macron aţi dovedit că sunteţi mari lideri. Dovediţi-o până la capăt. Salvaţi populaţia civilă. Mor copii, bătrâni. Oraşul este distrus şi este şters de pe faţa Pământului", a declarat Mikhail Vershinin, şeful Poliţiei din Mariupol. Şi Harkov este imaginea unui oraş la pământ. Zi şi noapte salvatorii sapă printre mormanele de resturi după supravieţuitori.

Pe acelaşi subiect

Atac cu rachete hipersonice la mai puţin de 140 de kilometri de graniţa cu România

Iar munca le este câteodată răsplătită. Acest bărbat a fost scos în viaţă. "Le voi fi recunoscător toată viaţa mea. Au fost excelenţi. Fac o muncă grea şi foarte importantă. Nu am cuvinte să exprim cât de recunoscător sunt", a declarat bărbatul. Ferocitatea cu care Rusia atacă, este un semn al disperării, cred analiştii militari, care sunt de părere că invazia nu ar merge cum şi-ar fi dorit Vladimir Putin, de asta s-au înmulţit atacurile asupra civililor şi tot de asta, armata ar fi început să apeleze la armele de generaţie mai nouă, chiar dacă acestea sunt mult mai puţine şi scumpe. Într-unul dintre atacurile de ieri, din vestul Ucrainei, Rusia recunoaşte că a folosit în premieră rachete hipersonice. Locul unde a căzut proiectilul este situat la mai puţin de 140 de kilometri de Sighetu Marmaţiei. "La 18 martie, sistemul de rachete aero-sol Kinjal, încărcat cu rachete balistice hipersonice, a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deleatîn, în regiunea Ivano-Frankivsk", a declarat Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al ministerului Apărării al Rusiei.

În continuare, singura sansă de pace rămân negocieirile. Dacă Rusia anunţă că în ce priveşte neutralitatea Ucrainei şi renunţarea la aderarea la NATO sunt foarte aproape de ajungerea la un acord, oficialii de la Kiev au un optimism rezervat şi cer negocieri directe cu Putin. "Vreau să mă fac auzit, în special de către Moscova. A venit vremea să ne întâlnim, să discutăm! A venit vremea să restabilim integritatea teritorială şi dreptatea pentru Ucraina. În caz contrat, pierderile Rusiei vor fi atât de mari încât nu vor mai putea să ajungă la nivelul de acum mai multe generaţii", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Nici de la Londra lucrurile nu se văd într-o notă pozitivă. Ministrul britanic de externe crede că progresele pe care le anunţă ruşii sunt o perdea de fum în spatele căreia Rusia se ascunde pentru a-şi regrupa trupele şi a continua asediul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia foloseşte "artileria grea" în Ucraina. Atac cu rachete hipersonice, la mai puţin de 140 de kilometri de graniţa România