Antena Meniu Search
x

Video Rusia îi propune oligarhului Mikhail Fridman să se mute într-un castel din Kaliningrad, dupa ce s-a plâns că trăieşte în Londra cu doar 2.500 lire pe lună

Mikhail Fridman a vorbit pentru publicaţia Bloomberg despre situația în care se află după restricțiile impuse apropiaților lui Vladimir Putin. Oligarhul se plânge că acum e nevoit să trăiască în Londra cu 2.500 de lire pe lună. 

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 15:56

E nevoit să trăiască acum  2.500 de lire pe lună
E nevoit să trăiască acum cu 2.500 de lire pe lună - Profimedia Images

Pe 15 martie, atunci când Marea Britanie a urmat exemplul Uniunii Europene și l-a sancționat pe Fridman, ultimul său card bancar funcțional din Regatul Unit a fost înghețat. Iar acum oligarhul este nevoit să solicite o aprobare de la guvernul britanic pentru a putea cheltui bani. 

Mai exact, guvernul lui Boris Johnson stabileşte dacă cererea respectivă este rezonabilă şi astfel, oligarhul ajunge să primească o alocație de aproximativ 2.500 de lire sterline pe lună.

Deşi potrivit jurnaliştilor de la Bloomberg, acesta este exasperat de situaţia în care se află în acest moment, are tot timpul grijă să nu compare necazurile lui cu cele ale ucrainenilor. „Problemele mele nu sunt într-adevăr nimic în comparație cu problemele lor”, spune el.

Se plânge însă că Uniunea Europeană nu înțelege cum funcționează mai exact puterea în Rusia.

Pe acelaşi subiect

„Nu am fost niciodată în nicio companie de stat sau în nicio poziție de stat”, spune Fridman. „Dacă oamenii care sunt la conducere în UE cred că din cauza sancțiunilor, l-aș putea aborda pe domnul Putin și să-i spun să oprească războiul și va funcționa, atunci mă tem că suntem cu toții într-o mare problemă. Asta înseamnă că cei care iau această decizie nu înțeleg nimic despre cum funcționează Rusia. Și asta este periculos pentru viitor”, a mai adăugat acesta.

Fridman avea o avere de aproximativ 14 miliarde de dolari înainte de război, potrivit Bloomberg. Acum totul valorează 10 miliarde de dolari. 

În replică, Rusia îi propune oligarhului Mikhail Fridman să se mute într-un castel din Kaliningrad. 

Friedman are 57 de ani și s-a născut și a crescut în Uniunea Sovietică, în orașul Lviv, din vestul Ucrainei. Părinții săi sunt cetățeni ucraineni care până de curând locuiau o parte a anului într-un apartament din Lviv, un oraș cunoscut pentru sentimentul anti-rus și conducerea naționalismului ucrainean.

Războiul dintre Rusia şi Ucraina  juns în ziua 28. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare. Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN. În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7. Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Între timp, Vladimir Putin a anunţat că va transfera plata aprovizionării cu gaze în ruble. Preşedintele de la Kremlin a adăugat că Rusia va continua să furnizeze gaze în conformitate cu volumele și principiile de preț stabilite în contracte. Doar moneda de plată se va schimba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia îi propune oligarhului Mikhail Fridman să se mute într-un castel din Kaliningrad, dupa ce s-a plâns că trăieşte în Londra cu doar 2.500 lire pe lună