Antena Meniu Search
x

Video Rusia, în alertă din cauza dronelor ucrainene. După ce a fost refuzat de Putin și Zelenski, planul de pace al Chinei este susținut de Lukaşenko

Kremlinul este în alertă, după ce mai multe zone ale ţării au fost vizate de atacuri cu drone. Kievul însă neagă că ar ataca ţinte de pe teritoriul Rusiei. Războiul de la graniţele noastre naşte alianţe care dau fiori Occidentului. Aliatul cel mai apropiat al Rusiei din Europa, preşedintele Belarusului, s-a întâlnit cu liderul chinez Xi Jinping. 

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 20:21

Vezi și

Numai în ultima zi, apărarea antiaeriană rusă ar fi doborât 15 drone ucrainene în regiunile Doneţk, Luhansk, Zaporojie și Herson. 10 dintre ele ar fi fost lansate din peninsula Crimeea. Altele ar fi încercat să atingă obiective situate adânc pe teritoriul Rusiei. O dronă ucraineană s-a prăbușit în apropierea satului Gubastovo, în apropierea Moscovei. Iar în oraşul Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, o dronă a zburat prin geamul unui apartament. Nimeni nu a fost rănit.

Igor Kravcenko, locuitor din Belgorod: "Când am văzut obiectul, motorul încă mergea. Fie că era un motor sau altceva, nu am mai stat pe gânduri, împreună cu soţia mea şi am ieşit în grabă."

Vladimir Putin încearcă să pară neafectat de atacuri. A participat virtual la o ceremonie de lansare a unei noi linii de metrou din Moscova şi s-a ţinut de glume. 

Oficial rus: "Vă cer permisiunea pentru lansarea liniei de metrou."

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Care credeţi că va fi răspunsul? Vă dau permisiunea. Succes! Haideţi, băieţi!"

Răzbunarea a venit pe front

În Herson, ruşii au lansat mai bine de 30 de atacuri. O dronă a fost detectată deasupra Kievului, dar aparatul a fost distrus de apărarea aeriană. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Atacuri pe stradă, pur şi simplu asupra oamenilor. Condoleanţe celor care au pierdut persoane dragi. Patru oameni au murit, vom face tot posibilul să-i oprim pe terorişti."

În  Bahmut, situaţia este critică, astfel că armata ucraineană ar putea decide să-și retragă forțele din oraş, a anunţat un consilier al președintelui Zelenski. Pentru ofensiva de primăvară, ruşii s-ar putea baza pe o alianţă care dă fiori Occidentului. Cu liderul chinez Xi Jinping s-a întâlnit aliatul cel mai apropiat al lui Putin, preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko care a spus că sprijină pe deplin planul de pace al Chinei privind războiul din Ucraina. Rapoartelor de la serviciile secrete americane arată că Beijingul ia în considerare să furnizeze Moscovei armament de război în Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rusia, în alertă din cauza dronelor ucrainene. După ce a fost refuzat de Putin și Zelenski, planul de pace al Chinei este susținut de Lukaşenko