Antena Meniu Search
x

Video Rusia, îngropată în zăpadă. Temperaturile ajung şi la - 60 de grade Celsius în unele zone. Zeci de zboruri anulate

Vremea rea a pus stăpânire pe mai multe ţări din lume. Rusia a fost îngropată în zăpadă, iar termometrele au arătat temperaturi de aproape minus 60 de grade celsius în anumite zone. În Germania, trei persoane au murit în urma accidentelor rutiere şi aerportul din Munchen planifică din ce în ce mai puţine zboruri din cauza condiţiilor meteo. Marea Britanie se pregăteşte de ploi, după mai multe zile cu ninsori. 

de Redactia Observator

la 06.12.2023, 09:18

Vezi și

În numai câteva ore, Rusia a fost acoperită aproape în totalitate de zăpadă. Autorităţile anunţă că, peste noapte, ninsoarea a dus la creşterea stratului de omăt cu până la 23 de centimetri. Nu au lipsit însă nici temperaturile extreme. În Oymyakon, cunoscut ca şi "polul gerului", termometrele au arătat şi minus 58 de grade Celsius.

Chiar şi aşa, curajoşii nu au renunţat la biciclete ca metodă de transport. 

Localnic: În primul rând, te încălzeşti, lucru pe care nu-l poţi face dacă stai în staţia de autobuz. Mai mult, înlocuieşte şi exerciţiile de dimineaţă. 

Vremea rea şi-a pus amprenta şi pe aeroporturile din capitale

Zeci de zboruri au fost amânate, iar unele chiar anulate. Finalul de săptămână se arată însă la fel de geros - unele zone nu vor depăşi minus 25 de grade Celsius. 

Prăpăd a fost şi în Germania. Ploaia îngheţată, venită la scurt timp după zile întregi de ninsoare abundentă, a dus la o limitare semnificativă a numărului de zboruri pe aeroportul din München.  Perturbările în transportul aerian, rutier și feroviar din Landul Bavaria a determinat Ministerul Afacerilor Externe să emită o antenționare de călătorie pentru românii din zonă. Mai mult, trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere cauzate de drumurile îngheţate. 

Cea mai puternică ninsoare din ultimii 60 de ani din Marea Britanie a lăsat peste 500 de gospodării în întuneric pentru a treia noapte la rând. Meteorologii anunţă că, începând cu această seară, zăpada va fi înlocuită de ploi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Rusia, îngropată în zăpadă. Temperaturile ajung şi la - 60 de grade Celsius în unele zone. Zeci de zboruri anulate