Antena Meniu Search
x

Rusia îşi asigură controlul asupra peninsulei Crimeea

După anexarea Crimeei, Putin trece şi la măsuri care să le câştige simpatia tuturor locuitorilor din provincia rusofonă. A dat ordin ca toate pensiile celor din Crimeea să fie mărite şi deja în regiune se eliberează paşapoarte ruseşti

Vezi și

 Rusia îşi asigură controlul asupra Peninsulei Crimeea. La o zi după ce Vladimir Putin a semnat alipirea regiunii la Federaţia Rusă, Curtea Constituţională de la Moscova a declarat anexarea drept constituţională.

Astfel că procesul de anexare a Peninsulei Crimeea este aproape de final. Ultimul pas este ratificarea în Parlament. Chiar şi aşa simpatia oamenilor trebuie câştigată. Iar liderul de la Kremlin pare să se priceapă la asta. Tocmai a anunţat că pensiile cetăţenilor din Crimeea vor creşte.

Şi nu doar atât. Locuitorii Crimeei au primit dreptul la paşaport rusesc.

Şi pentru că deocamdată nu are o legătură directă cu Crimeea, Rusia va construi un pod care va face legătura cu peninsula. Totodată, Moscova ia în considerare şi construirea unui tunel submarin pe sub strâmtoarea Kerci.

În tot acest timp, bazele ucrainene trec, rînd pe rînd, sub controlul militarilor ruşi.

Kievul a pregătit deja un plan de evacuare din Crimeea pentru militari şi membrii familiilor lor. Speriaţi de ofensiva rusească, militarii ucraineni nu au mai aşteptat ajutorul statului şi au început să îşi părăsească posturile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia îşi asigură controlul asupra peninsulei Crimeea