Antena Meniu Search
x

RUSIA își sporește ARSENALUL MILITAR la granița cu România! Anunțul făcut astăzi de ministrul rus al Apărării

România a găzduit în ultima perioadă numeroase exerciții militare, sub coordonarea NATO, iar reacția Moscovei nu a întârziat să apară.

România a găzduit în ultima perioadă numeroase exerciții militare, sub coordonarea NATO, iar reacția Moscovei nu a întârziat să apară.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a declarat, miercuri, ca Rusia va consolida capacităţile militare ofensive în Districtul militar sudic în scopul neutralizării ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale. El a explicat că este vorba de o reacţie faţă de suplimentarea capabilităţilor NATO în România.

"În actualele circumstanţe, Rusia este nevoită să adopte măsuri simetrice pentru eliminarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii naţionale, să aplice măsuri cu rolul descurajării strategice şi să consolideze capacităţile de luptă în Districtul militar sudic", a spus Şoigu, citat de tvzvezda.ru.

Pe acelaşi subiect

Ministrul rus al Apărării a reamintit că 16 avioane militare americane şi britanice au fost trimise cu statut permament în România începând din aprilie și că anul acesta Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoaştere în zona frontierelor sudice ale Rusiei. În plus, a argumentat Serghei Şoigu, exerciţii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent în partea de vest a Mării Negre.

Serghei Şoigu a amintit că numeroase ţări suplimentează prezenţa militară în apropierea frontierele Rusiei deoarece consideră ameninţări acţiunile Moscovei în Orientul Mijlociu şi în regiunea Transcaucazului.

"Activităţile noastre active în sensul stabilizării situaţiei în Orientul Mijlociu şi pentru susţinerea păcii în Transcaucaz sunt percepute de unele ţări drept ameninţări la adresa intereslor proprii sau ale aliaţilor. În efortul de blocare a participării Rusiei la acţiunile de soluţionare a problemelor mondiale şi regionale, unele state continuă încercările de utilizare a forţei militare pentru atingerea obiectivelor geopolitice şi îşi consolidează prezenţa militară de-a lungul frontierelor Rusiei", a subliniat Şoigu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » RUSIA își sporește ARSENALUL MILITAR la granița cu România! Anunțul făcut astăzi de ministrul rus al Apărării