Antena Meniu Search
x

Republica Moldova, amenințată cu RĂZBOIUL? Reacția halucinantă a vicepremierului Rusiei, după ce parlamentarii moldoveni au cerut retragerea trupele rusești de pe teritoriul țării

Dimitri Rogozin a reacţionat, vineri după-amiază, faţă de declaraţia adoptată de parlamentarii moldoveni, care au cerut finalizarea retragerii trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria, denunţând o încălcare a suveranităţii Republicii Moldova.

Dimitri Rogozin a reacţionat, vineri după-amiază, faţă de declaraţia adoptată de parlamentarii moldoveni, care au cerut finalizarea retragerii trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria, denunţând o încălcare a suveranităţii Republicii Moldova.

Vicepremierul Rusiei le-a amintit moldovenilor de războiul ruso-georgian din 2008, care a început după o încercare a Georgiei de a înlătura trupele ruse din regiunea separatistă Osetia de Sud, relatează Deschide.md.

”Apropo, atunci când georgienii i-au atacat pe civilii şi pacificatorii ruşi din Osetia de Sud, parlamentarii au cerut retragerea trupelor Federaţiei Ruse. Toţi ţin minte cum s-a terminat această situaţie”, a menţionat vicepremierul rus într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, acesta a ataşat postării şi o ştire din urmă cu zece ani a agenţiei Ria Novosti, care titrează: ”Georgia dezbate problema modificării statutului de pacificare în Abhazia”.

Dimitru Rogozin a făcut în acest sens trimitere la un articol al declaraţiei adoptate de către parlamentarii moldoveni, într-o şedinţă boicotată de către socialişti şi care a coincis cu vizita premierului român Mihai Tudose la Chişinău.

Republica Moldova ”invită mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean să iniţieze discuţii politice privind transformarea mecanismului actual de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional” în declaraţia adoptată de Parlamentul de la Chişinău.

Parlamentarii moldoveni au adoptat cu 61 de voturi ”pentru” o declaraţie privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Adoptarea declaraţiei are o dublă însemnătate, pentru că moldovenii marchează 25 de ani de la semnarea acordului privind principiile reglementării paşnice şi a conflictului armat din regiunea transnistreană, care a pus capăt războiului ”cald” din Transnistria.

Republica Moldova a cerut în repetate rânduri retragerea celor aproximativ 1.000 de militari ruşi din Transnistria, însă în ciuda angajamentelor luate în faţa comunităţii internaţionale, Moscova a menţinut în zonă un contingent de soldaţi şi armament. Rusia a trimis aşa-numite forţe de menţinere a păcii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după conflictul izbucnit între Tiraspol şi Chişinău în anii '90.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Republica Moldova, amenințată cu RĂZBOIUL? Reacția halucinantă a vicepremierului Rusiei, după ce parlamentarii moldoveni au cerut retragerea trupele rusești de pe teritoriul țării