Antena Meniu Search
x

Rusia s-a dezlănțuit. Armata lui Putin a lansat 90 de rachete asupra Hersonului. Între timp, bilanțul atacului de la Dnipro a ajuns la 40 de morți

Rusia s-a dezlănţuit din nou. Sunt cel puţin 40 de morţi după ce rachetele Moscovei au ţintit un bloc de civili in Dnipro. Moscova a lansat nu mai puţin de 90 de atacuri asupra Hersonului. Kievul va primi o nouă tranşă de armament şi echipamente militare din partea Marii Britanii, în timp ce Germania încă nu se decide să trimită tancurile Leopard promise, pe motiv că acestea trebuie să fie mai întâi reparate. Oficialii de la Berlin afirmă că vor fi gata abia anul viitor. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 07:42

Vezi și

Trei oameni au murit şi alţi 14 au fost răniţi, în urma celor 90 de atacuri ale ruşilor în regiunea Herson. Însă bilanţul loviturilor din oraşul Dnipro a crescut, pe măsură ce salvatorii au reuşit să ajungă la cei prinşi sub ruine. Până acum sunt 40 de morţi şi cel puţin 75 de răniţi. Kremlinul neagă că s-ar afla la originea acestui atac şi aruncă vina pe armata ucraineană. 

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Președinției Ruse: Armata rusă nu lovește clădirile rezidențiale sau infrastructura socială. Loviturile sunt lansate asupra țintelor militare, evidente sau ascunse. 

Moscova refuză, însă, să-şi declare victoria în oraşul Soledar. De altfel, Kievul a anunţat că trupele sale se menţin pe poziţii. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Dinamica este pozitivă. Sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi cu rezultatele eforturilor lor de luptă mai mult decât o dată. 

Pe acelaşi subiect

Asta nu înseamnă că Vladimir Putin a revenit la sentimente mai bune cu privire la Evgheni Prigojin, liderul grupării Wagner care acţionează în zonă. 

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus: Uneori, prietenii noștri acționează într-un mod în care nici nu avem nevoie de dușmani. Ar trebui să tratăm totul cu grijă. Toată lumea este implicată într-o cauză comună. Toată lumea luptă pentru patria-mamă. 

Kremlinul nu se arată îngrijorat nici de faptul că Marea Britanie urmează să trimită Ucrainei tancuri şi vehicule blindate şi profeţeşte că şi acestea vor arde. Oficialii de la Londra sunt, însă, siguri că trupele Kievului vor şti să le folosească la maximă capacitate. 

Ben Wallace, Secretarul Apărării Regatului Unit: Încă de la început, președintele Putin a crezut că forțele sale vor fi primite cu brațele deschise, că ucrainenii nu se vor lupta și că sprijinul occidental se va prăbuși. S-a dovedit că a greșit din toate punctele de vedere.

Polonia critică Germania pentru că amână trimiterea armelor în Ucraina

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Președinției Ruse: Ne îndoim că le pasă cumva de soarta oamenilor care trăiesc în Ucraina și de viitorul lor. Ei folosesc țara ca instrument pentru a-și atinge obiectivele anti-ruse. 

Prezent la Forumul Economic Mondial din Davos, primarul Kievului a mulţumit Uniunii Europene şi NATO pentru armele trimise, dar susţine că sunt insuficiente pentru a învinge Rusia. 

Vitali Klitschko, primarul Kievului: Am primit - acum - mult mai mult sprijin, dar nu este suficient, sincer să fiu, nu este suficient. 

Premierul Poloniei a profitat de ocazie pentru a lansa un atac la adresa Germaniei, care găseşte tot felul de pretexte pentru a nu trimite arme în Ucraina. 

Mateusz Morawiecki, premierul polonez: Înfrângerea Ucrainei poate deveni un preludiu al celui de-Al Treilea Război Mondial. Prin urmare, nu există niciun motiv să blocăm sprijinul pentru Kiev, să amânăm. 

Războiul dintre Moscova şi Kiev s-a manifestat într-un loc neaşteptat: la concursul Miss Universe 2023. Organizatorii au considerat necesar să le cazeze în aceeaşi cameră pe Miss Ucraina şi pe Miss Rusia. Cele două au fost la un pas să se ia la bătaie, deşi - în public - au încercat să salveze aparenţele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Rusia s-a dezlănțuit. Armata lui Putin a lansat 90 de rachete asupra Hersonului. Între timp, bilanțul atacului de la Dnipro a ajuns la 40 de morți