Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia se laudă că a capturat un sat în apropiere de oraşul strategic Pokrovsk. În ciuda ofensivei surpriză a ucrainenilor, presiunea nu slăbeşte pe frontul de est

Război în Ucraina. Rusia a revendicat duminica aceasta capturarea unui sat situat la circa 15 kilometri de oraşul Pokrovsk, important nod logistic în estul Ucrainei pe care ea îl vizează de mai multe luni, scrie Agerpres.  

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 15:54

Rusia se laudă că a capturat un sat în apropiere de oraşul strategic Pokrovsk. În ciuda ofensivei surpriză a ucrainenilor, presiunea nu slăbeşte pe frontul de est
Rusia se laudă că a capturat un sat în apropiere de oraşul strategic Pokrovsk. În ciuda ofensivei surpriză a ucrainenilor, presiunea nu slăbeşte pe frontul de est - Facebook

"Datorită unor acţiuni active", forţele ruse "au eliberat satul Svîrîdonivka (Sviridinivka) în Republica Populară Doneţk", a anunţat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

În ultimele zile, armata rusă a revendicat capturarea mai multor sate în acest sector, unde trupele sale au avansat rapid după ocuparea satului Ocertine la începutul lui mai. Aceste capturări sunt semnul unei presiuni care nu slăbeşte pe frontul de est, în pofida avansării fără precedent a forţelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, începând din 6 august.

Chiar dacă această ofensivă atrage multă atenţie, majoritatea luptelor continuă să se desfăşoare în Donbasul ucrainean, unde trupele ruse au avantaj în faţa forţelor ucrainene, în inferioritate numerică. Oraşul Pokrovsk, care număra înainte de război circa 61.000 de locuitori, se află pe o importantă rută spre alte locuri importante ale Ucrainei, Ceasiv Iar şi Kostiantinivka. Autorităţile ucrainene au îndemnat în ultimele zile locuitorii să se evacueze în faţa avansării trupelor ruse.

Articolul continuă după reclamă

Rușii lansează al treilea atac cu rachete asupra Kievului din această lună

Pe acelaşi subiect

Rusia a lansat duminică al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului din luna august. Anunțul a fost făcut de ucraineni care susțin că rachetele au fost doborâte în apropierea orașului. Militarii ucrainenii au început o anchetă și spun că, probabil, au fost folosite rachete nord-coreene, potrivit Reuters.

„Aceasta este deja a treia lovitură balistică asupra capitalei în august, cu intervale exacte de șase zile între fiecare atac. Conform informațiilor preliminare, rușii din nou, pentru a treia oară consecutiv, au folosit cel mai probabil rachete balistice nord-coreene”, a anunțat Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, pe Telegram.

Popko a mai spus că unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus și mai multe drone lansate de Rusia pe parcursul nopții. Nu există informații despre victime și pagube. La aproximativ două ore după atacul inițial, în Kiev, în regiunea înconjurătoare și în cea mai mare parte din centrul și nord-estul Ucrainei au sunat din nou alertele de raid aerian, au precizat reprezentanții forțelor aeriene ucrainene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri externe » Rusia se laudă că a capturat un sat în apropiere de oraşul strategic Pokrovsk. În ciuda ofensivei surpriză a ucrainenilor, presiunea nu slăbeşte pe frontul de est