Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia şi Ucraina se luptă, iar Marea Britanie are de câştigat. Ce spune Boris Johnson despre refugiaţii ajunşi în ţară

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat că Marea Britanie va avea de câştigat pentru că acceptă refugiaţi ucraineni. Se aşteaptă ca sute de mii de vize să fie acordate persoanelor care fug din Ucraina, pe fondul criticilor adresate guvernului fiindcă a impus cerinţe stricte cu privire la intrarea în ţară a refugiaţilor, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 09.03.2022 , 15:56

Boris Johnson: Marea Britanie va avea de câştigat pentru că acceptă refugiaţi ucraineni
Boris Johnson: Marea Britanie va avea de câştigat pentru că acceptă refugiaţi ucraineni - Profimedia

”Cifrele se apropie de o mie ... Şi va fi o creştere considerabiă ... Ne aşteptăm ca aceste cifre să crească până la sute de mii”, le-a spus Boris Johnson parlamentarilor, referindu-se la numărul de vize acordate refugiaţilor ucraineni care fug din ţară din cauza invaziei Rusiei.

”Înţelegem cât de mult au refugiaţii de oferit acestei ţări şi înţelegem cât de mult are de câştigat această ţară din primirea refugiaţilor. Vom fi generoşi şi suntem generoşi”, a specificat premierul britanic cu privire la situaţia refugiaţilor ucraineni în Marea Britanie, potrivit news.ro.

Două săptămâni de război Rusia - Ucraina

Articolul continuă după reclamă

Au trecut două săptămâni de la începerea războiului. Autorităţile din Ucraina anunţă prima evacuare reuşită: 5.000 de civili au plecat din Sumy. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, anunţă Pentagonul. Potrivit aceloraşi surse, o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev şi se pregăteşte încercuirea capitalei Ucrainei. Rusia a anunţat că astăzi, începând cu ora 09:00, va fi încetat focul în 5 oraşe importante, inclusiv Kiev, pentru a se permite evacuarea civililor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Rusia şi Ucraina se luptă, iar Marea Britanie are de câştigat. Ce spune Boris Johnson despre refugiaţii ajunşi în ţară