Antena Meniu Search
x

Video Rusia vrea "să facă legea" în Marea Neagră şi ameninţă SUA: "Să nu se joace cu nervii noştri"

Rusia vrea să facă legea în Marea Neagră şi ameninţă Statele Unite cu represalii dure dacă va mai îndrăzni să execute zboruri de supraveghere în zonă. Avertismentul vine după ce săptămâna trecută armata rusă a provocat doborârea unei drone americane care survola spaţiul aerian din apropierea peninsulei Crimeea

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 21:56

Vezi și

Noile ameninţări ruse la adresa Statelor Unite vin de la Serghei Ryabkov, ministru adjunct de Externe al Rusiei: "Americanii îşi declară demonstrativ, cinic, explicit în mod public intenţia de a-şi continua linia cu privire la acest gen de măsuri, dar ei ne provoacă, cu orice preţ, să le răspundem prin contramăsuri. Îi avertizăm să nu încerce să se joace cu nervii noştri, testându-ne răbdarea".

Rusia ameninţă SUA

Kremlinul vede în dronele americane care survolează Marea Neagră dovada implicării directe a Statelor Unite în conflictul din Ucraina. SUA declară că nu vor renunţa la supravegherea spaţiului aerian de deasupra Mării Negre, dar anunţă că au schimbat rutele de zbor, tocmai pentru a evita ujn conflict.

Între-timp, ruşii continuă să caute cu disperare epava dronei. Ar fi scos deja mai multe fragmente din mare după cum reiese din interceptări audio obţinute de cotidianul New York Times: "Aici Apelsin. Până acum am scos trei fragmente din schelet. Acum pornesc spre elicopter, să caute mai multe. Am scos nasul (dronei, n.r.), rezervorul, carcasa aripii sau aripa, încă nu știm sigur".

Statele Unite spun că au luat măsuri după ce drona a fost avariată, pentru a împiedica forțele străine să obțină informații utile în cazul în care aceasta ar fi fost găsită, iar orice resturi pe care ruşii le vor recupera sunt fără valoare.

Azi, piloţii ruşi, care au atacat drona americană, au vorbit pentru prima dată, la finalul unei ceremonii în care au fost medaliaţi la Kremlin, despre cum au apărat frontierele ruse. Ei spun că au decolat cu ordinul clar de a determina drona să abandoneze misiunea de survol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea "să facă legea" în Marea Neagră şi ameninţă SUA: "Să nu se joace cu nervii noştri"