Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să trimită pe frontul din Ucraina noile sale tancuri T-14 Armata. UK: "O decizie cu risc ridicat"

Armata rusă aflată pe frontul din Ucraina ar putea primi tancuri T-14, anunță, anunță Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre situaţia de pe frontul din Ucraina, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 08:09

Rusia vrea să trimită pe frontul din Ucraina noile sale tancuri T-14 Armata. UK: "O decizie cu risc ridicat"
Rusia vrea să trimită pe frontul din Ucraina noile sale tancuri T-14 Armata. UK: "O decizie cu risc ridicat" - Profimedia Images

Londra argumentează că dispune de imagini cu un număr de tancuri T-14 într-o tabără de antrenament la sfârşitul lunii decembrie în sudul Rusiei, utilizată de obicei pentru activităţile de dinaintea desfăşurării pe teren în Ucraina. Anterior, media ruse proguvernamentale sugeraseră o astfel de posibilitate, dar nu se ştie încă dacă astfel de vehicule blindate se află deja în Ucraina.

'Orice desfăşurare de T-14 este probabil o decizie cu risc ridicat pentru Rusia. În cei 11 ani de dezvoltare, programul a înregistrat întârzieri, reducerea numărului de vehicule planificat şi probleme de fabricaţie', se menţionează în buletinul citat.

Ministerul britanic al Apărării consideră de asemenea că ar putea fi dificil pentru Rusia să-şi adapteze lanţul logistic pentru T-14, mult mai mari şi mai grele decât alte tipuri de tancuri ruseşti.

Londra consideră că desfăşurarea acestor tancuri s-ar putea face 'în principal în scop de propagandă', evocând că producţia acestui tip de tanc este încă scăzută, 'probabil, de ordinul a câteva zeci', aşa că nu crede că comandanţii ruşi vor dori să le folosească.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite 14 vehicule blindate Challenger 2 armatei ucrainene, prima livrare de tancuri a Regatului Unit în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să trimită pe frontul din Ucraina noile sale tancuri T-14 Armata. UK: "O decizie cu risc ridicat"