Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rușii au cucerit într-o lună un alt oraș cheie din Doneţk. Selidove avea 20.000 de locuitori

Forțele ruse au avansat în mai multe orașe din estul Ucrainei, apropiindu-se de capturarea orașului strategic Pokrovsk. Duminică dimineaţa, oraşul Selidove era cucerit în proporţie de 80%, au declarat bloggeri ruși și ucraineni.

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 11:10

Rușii au cucerit într-o lună un alt oraș cheie din Doneţk. Selidove avea 20.000 de locuitori Rușii au cucerit într-o lună un alt oraș cheie din Doneţk. Selidove avea 20.000 de locuitori - Profimedia

Război în Ucraina. "Inamicul a avansat în Selidove", a scris DeepState, un grup cu legături strânse cu armata ucraineană care analizează imagini de luptă, pe aplicația de mesagerie Telegram, sâmbătă târziu. Acesta a postat o hartă care indică trupele ruse în sud-estul orașului, conform Reuters.

Forțele ruse au luat cu asalt orașul minier Selidove din regiunea Donețk din Ucraina în ultima săptămână. Capturarea acestuia ar deschide calea unui avans rusesc asupra centrului logistic din Pokrovsk, aflat la 20 km nord-vest (12 mile). Postul de știri rus SHOT a declarat pe Telegram că trupele Moscovei controlează 80% din Selidove. Ofensiva ruşilor asupra orașul Selidove a început încă din luna septembrie.

Steag rus arborat la 14 km de Selidove

Articolul continuă după reclamă

Șeful instalat de Rusia al regiunii Donețk, Denis Pușilin, a declarat că forțele ruse au arborat steagul unității lor pe acoperișul uneia dintre clădirile din orașul Hirnyk, la aproximativ 14 km sud de Selidove, a raportat agenția rusă de știri de stat RIA.

Pe acelaşi subiect

Bloggerii militari ruși au raportat, de asemenea, că forțele ruse au fost aproape de a prelua orașul Kurakhove, chiar la sud-vest de Hirnyk.

Reuters nu a putut verifica independent aceste rapoarte. Ucraina nu le-a comentat. Forțele armate ale Ucrainei au declarat în raportul de seară de sâmbătă că forțele Kievului au respins 36 de atacuri rusești de-a lungul liniei frontului Pokrovsk în ziua precedentă, inclusiv în zona Selydove, în timp ce mai multe bătălii erau încă în desfășurare.

După ce invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina în februarie 2022 nu a reușit să cucerească capitala Kiev și să obțină o victorie decisivă, președintele Vladimir Putin și-a redus ambițiile de război la cucerirea vechiului centru industrial din estul Ucrainei, cunoscut sub numele de Donbas, care acoperă regiunile Luhansk și Donețk. Luna trecută, forțele ruse au avansat în această regiune în cel mai rapid ritm din martie 2022, potrivit datelor din surse deschise, în ciuda faptului că Ucraina a cucerit o parte din regiunea rusă Kursk.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri externe » Rușii au cucerit într-o lună un alt oraș cheie din Doneţk. Selidove avea 20.000 de locuitori