Antena Meniu Search
x

Video Rușii care au fost vaccinați cu Sputnik V nu au voie să bea alcool timp de două luni

Ruşii care se vaccinează ar trebui să renunţe la alcool pentru aproape două luni. Totodată ei ar trebui să renunţe şi la fumat.

de Redactia Observator

la 09.12.2020, 14:14

Vezi și
  • Rușii vaccinați cu Sputnik V nu mai au voie să bea alcool timp de 2 luni.
  • Ei ar trebui să renunțe și la fumat, îi sfătuiesc specialiștii.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Specialiştii le recomandă celor care se imunizează cu vaccinul rusesc să nu  consume alcool cu cel puţin 14 zile înainte de vaccinare. Şi să se abţină de la băutură încă 42 de zile după imunizare.

De asemenea, autorităţile îi îndeamnă să renunţe şi la fumat deoarece acest obicei afectează răspunsul imun al organismului. Deşi consumul de alcool a scăzut în Rusia, în ultimii ani, cele mai recente studii arată că, în medie, un rus bea anual, echivalentul a 11 litri de alcool pur.

Vaccinarea anti-COVID a început încă din weekend în Rusia. Dezvoltatorii spun că vaccinul are o eficienţă de 95 la sută.

Ungaria testează vaccinul Sputnik V

Dacă vaccinul rusesc împotriva coronavirusului o să fie considerat eficient, Ungaria va comanda cantităţi mai mari în a doua jumătate a lunii ianuarie, notează mediafax.ro.

Achiziţia vaccinului de către Budapesta şi intrarea acestuia pe piaţa europeană ar reprezenta o victorie simbolică pentru vaccinul Sputnik V, care a fost criticat de unii specialişti, din cauza ritmului rapid de aprobare şi a informaţiilor limitate referitoare la eficacitatea acestuia.

Sputnik V nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE, care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice, printre care şi Pfizer-BioNTech, pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rușii care au fost vaccinați cu Sputnik V nu au voie să bea alcool timp de două luni