Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rușii construiesc în Lugansk piramide pentru a opri avansul tancurilor ucrainene. Cum arată "linia de apărare Wagner"

Soldații ruși construiesc în orașul Hirske din Luhansk o linie de apărare cu o lungime de aproape 2 kilometri, formată din tranșee anti-tanc și structuri piramidale din beton, potrivit unor noi imagini din satelit de la Maxar Technologies, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 22.10.2022 , 12:07

Rușii construiesc în Lugansk piramide pentru a opri avansul tancurilor ucrainene. Cum arată "linia de apărare Wagner" Rușii construiesc în Lugansk piramide pentru a opri avansul tancurilor ucrainene. Cum arată "linia de apărare Wagner" - Maxar Technologies / CNN

“Linia de apărare Wagner” este formată din structuri piramidale de ciment, cu care rușii speră că vor opri avansul vehiculelor și tancurilor ucrainene. În spatele lor este săpat un șanț adânc, construit în două etape: prima secțiune a șanțului a fost săpată începând cu 25 septembrie, iar a doua secțiune a fost săpată între 30 septembrie și 5 octombrie.

Deși fortificația ar putea ajuta la apărarea împotriva unui atac frontal, nimic nu împiedică forțele ucrainene să ocolească construcția, care se întinde doar pe 1,6 kilometri.

Presa rusă a precizat că linia de fortificații ar urma să se întindă la est, de la frontiera de est ruso-ucraineană până la Kreminna și apoi până în sud, spre localitatea Svitlodarsk. Acest lucru ar însemna că linia Wagner ar trebui să aibă cel puțin 217 kilometri lungime, când va fi complet finalizată.

Articolul continuă după reclamă

Nu este prima dată când Grupul Wagner folosește tranșee pentru a-și fortifica pozițiile. În 2021, grupul de mercenari a construit aproximativ 70 de kilometri de tranșee în deșertul libian pentru a opri atacurile la sol asupra pozițiilor lor de acolo.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Rușii construiesc în Lugansk piramide pentru a opri avansul tancurilor ucrainene. Cum arată "linia de apărare Wagner"