Antena Meniu Search
x

Rușii își freacă mâinile de satisfacție după ce Draghi și-a anunțat demisia: Cine va fi următorul?

Rusia "a salutat" cu ironie anunțul demisiei premierului italian Mario Draghi. Fostul preşedinte şi premier rus, Dmitri Medvedev, actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a postat pe Telegram un colaj cu pozele lui Boris Johnson, premierul UK care a anunțat că va pleca de la șefia Executivului în toamnă, și Mario Draghi, întrebându-se ironic cine îi va urma. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 15.07.2022, 11:29

Rușii își freacă mâinile de satisfacție după ce Draghi și-a anunțat demisia: Cine va fi următorul
Rușii își freacă mâinile de satisfacție după ce Draghi și-a anunțat demisia: Cine va fi următorul - Telegram

Și după anunțul demisiei lui Boris Johnson, Medvedev a transmis pe Twitter că "cei mai buni prieteni ai Ucrainei pleacă, iar victoria este în pericol".

E criză politică în Italia după ce premierul şi-a dat demisia! Mario Draghi a luat acestă decizie după ce guvernul pe care îl conduce nu a mai beneficiat de susţinere majoritară în parlament. Până acum, Executivul de la Roma era sprijinit de o majoritate de unitate naţională.

Şi, pentru că pactul de încredere nu mai există, Mario Draghi a considerat că singură soluţie pentru că ţara să poată merge înainte este să se retragă din funcţie.

Ce urmează după ce Draghi și-a anunțat demisia

De altfel, încă de la primul discurs pe care l-a susţinut în calitate de premier, acesta a anunţat că Executivul său îşi va continuă activitatea numai cât timp va există o perspectivă clară de aplicare a programului de guvernare. Președintele țării a transmis că îi refuză însă demisia și l-a invitat în parlament să clarifice situația. 

Șeful statului i-a cerut lui Draghi să solicite votul de încredere din partea Parlamentului. Guvernul va demisiona, dar fiecare partid în parte va decide dacă îi reînnoiește sau nu încrederea. Astfel, formațiunile politice au responsabiloitatea de a pune capăt sau de a reconfirma guvernarea lui Draghi, scrie Corriere della Serra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rușii își freacă mâinile de satisfacție după ce Draghi și-a anunțat demisia: Cine va fi următorul?