Antena Meniu Search
x

Video Rușii, nemulțumiți de restaurantele care au înlocuit McDonald's: "Aduceţi înapoi Big Mac-ul!"

În Ucraina bombardează, la ei acasă dau petreceri. Ruşii au organizat ceremonii fastuoase cu ocazia Zilei Naţionale. Au cântat şi au dansat pe străzi, iar seara au avut parte de focuri de artificii impresionante. De ieri, au şi un nou lanţ fast food, după ce brandurile celebre s-au retras din ţară. Petreceri au fost organizate şi în Doneţk, în zonele controlate de separatişti, iar în Mariupol, drapelul rus a fost arborat la intrarea în oraş.

de Redactia Observator

la 13.06.2022, 21:40

Vezi și

A fost finalul unei zile în care Kremlinul a încercat să arate lumii întregi că viaţa ruşilor nu este afectată nici de război, nici de sancţiuni. De ziua lor, ruşii au primit şi un nou lanţ de restaurante fast-food, care să le potolească dorul de McDonald's.

"Am venit aici pe la şase dimineaţa. Stau la rând de 4-5 ore."

Restaurantele de burgeri pe model rusesc au fost botezate "Gustos şi atât!".  Americanii de la McDonald's au fost printre primii care au părăsit Rusia, după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Alexandr Govor, patronul lanţului de restaurante: "Am fost nevoiţi, conform înţelegerii, să facem ambalaje neutre. Niciun cuvânt, nicio literă să nu amintească de McDonalds."

Pe acelaşi subiect

Au reuşit să copieze meniul americanilor, dar nu şi gustul produselor.

"Hai să vedem cum sunt nuggets-urile. Am auzit că nu sunt chiar bune. Sunt la fel. Mai pe scurt, totul e la fel. Cer să aduceţi înapoi Big Mac-ul! Aduceţi înapoi Big Mac-ul! Rusia! Rusia!"

Cum arată Rusia în urma sancțiunilor occidentale?

La fel ca noii burgeri, realitatea din Rusia nu are prea multe în comun cu imaginea poleită pe care Kremlinul o pune în scenă. Preţurile au explodat, din ce în ce mai puţini cetăţeni îşi mai permit să zboare cu avionul, mulţi nici nu se mai gândesc la vacanţă şi şi-au limitat ieşirile în oraş.

Roger Boyes, editor Times: "(Vladimir Putin, n.r.) nu gândeşte ca un jucător de şah, nu gândeşte în perspectivă. Pe termen lung, este un jucător slab."

În ciuda celor aproape 8.000 de sancţiuni impuse de ţări din întreaga lume, în cele o sută de zile de război Rusia a încasat 93 de miliarde de euro din exporturile de combustibili. Asta îl ajută pe Vladimir Putin să păstreze aparenţele în faţa propriilor cetăţeni.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Există încă dispute despre Petru I, despre reformele sale, dar este imposibil să nu admitem că sub acest conducător Rusia a ajuns o mare putere mondială."

Presupusa iubită a lui Putin, Alina Kabaeva, a fost văzută în public pentru prima dată după ce a fost pusă pe lista de sancţiuni de Occident. A vizitat un muzeu şi a participat la un concurs de gimnastică ritmică, sport la care a fost campioană mondială.

Alina Kabaeva, fostă campioană gimnastică ritmică: "În viaţă se pot întâmpla multe lucruri, dar voi faceţi sport de la o vârstă fragedă, aveţi disciplină şi, credeţi-mă, veţi reuşi."

În declaraţiile oficiale, nimeni nu a pomenit ieri de războiul din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Rușii, nemulțumiți de restaurantele care au înlocuit McDonald's: "Aduceţi înapoi Big Mac-ul!"