Antena Meniu Search
x

Video Rușii și ucrainenii se atacă reciproc cu rachete. Americanii cer Kievului să nu folosească armele primite de la ei pentru a ataca Moscova

Doi oameni au murit şi 30 au fost răniţi, după ce ruşii au bombardat oraşul Nipru, din Ucraina. Alertele de raid aerian au sunat toată ziua. Şi Kiev a fost luat la ţintă. La rândul lor, ucrainenii au atacat mai multe oraşe din Rusia şi din regiunile ocupate. Americanii i-au avertizat să nu folosească armele primite de la ei în atacuri împotriva Moscovei. 

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 20:30

Vezi și

O ploaie de bombe a căzut peste Nipru. Un spital de psihiatrie s-a numărat printre clădirile lovite. Printre răniţi sunt şi copii, iar preşedintele Zelensky a numit atacul o nouă crimă împotriva umanităţii. Pe de altă parte, dronele trimise de Ucraina în Rusia nu au făcut victime, dar în regiunea Belgorod au căzut peste 130 de obuze azi-noapte.  Pe reţelele sociale, britanicii se întreabă dacă Ucraina foloseşte în raidurile aeriene rachetele cu rază lungă trimise de Londra. Americanii avertizează oficial Kievul să nu tragă în Rusia cu armele lor. 

Mark Milley, Şeful Statului Major al SUA: "Nu este un război între Statele Unite şi Rusia. Nu este un război între NATO şi Rusia. Este un război între Ucraina şi Rusia. Sprijinim, furnizăm, ajutăm cu antrenament şi sfaturi şi asistăm Ucraina. Dar nu este un conflict direct între statele Unite şi Rusia." 

Adjunctului spionajului militar din Ucraina recunoaşte - Putin este primul pe lista ţintelor de ucis. Dar este posibil ca asta să nu pună capăt războiului. Iar pacea să nu vină de pe front, ci din negocieri. Olaf Scholz, singurul lider european care a fost în Rusia de la invazia rusă, s-a arătat dispus să reia legătura cu Vladimir Putin. 

Mark Milley, Şeful Statului Major al SUA: "Militar, acest război nu va fi câştigat de Rusia. Luptele vor continua, va fi sângeros, va fi greu. Şi, la un anumit punct, ambele părţi fie vor negocia o înţelegere, fie vor ajunge la o concluzie militară, undeva în viitor. Şi vom continua să susţinem Ucraina în lupta sa pentru libertate."

Pe acelaşi subiect

Rusia se pregătește de un război de durată

Rusia dă semne, însă, că se pregăteşte de un război lung. Kalaşnikov, cel mai mare producător rus de arme automate şi artilerie a anunţat că începe să fabrice şi drone kamikaze. Iar ameninţarea armelor atomice revine. Acordul Rusia - Belarus pentru stocarea armelor nucleare ale Moscovei la vecini a fost semnat ieri. 

"De aceea relocarea armelor nucleare a început.

"A început deja?"

"A început."

"Sunt deja în Belarus?"

"Da, s-ar putea. Verific şi revin."

Din partea Moscovei, speranţele de pace sunt nule. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev spune că orice negociere cu Ucraina este exclusă, cât timp Zelenski este la putere. Iar războiul ar putea dura zeci de ani, crede el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Rușii și ucrainenii se atacă reciproc cu rachete. Americanii cer Kievului să nu folosească armele primite de la ei pentru a ataca Moscova