Antena Meniu Search
x

Rușii susțin că au distrus cu rachete Kalibr "un important transport de arme" din SUA și Europa

Ministerul Apărării rus a declarat sâmbătă că forţele sale au distrus un important transport de arme furnizate de Occident în nord-vestul Ucrainei, informează France Presse.

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 13:20

Rușii susțin că au distrus cu rachete Kalibr "un important transport de arme" din SUA și Europa
Rușii susțin că au distrus cu rachete Kalibr "un important transport de arme" din SUA și Europa - Profimedia Images

"Rachetele Kalibr de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, lansate de pe mare, au distrus un important transport de arme şi echipamente militare furnizate de Statele Unite şi ţări europene, în apropierea gării Malin din regiunea Jîtomîr", a precizat ministerul, potrivit AGERPRES.

Potrivit ministerului, aceste arme erau destinate forţelor ucrainene din regiunea de est Donbas. Această regiune, majoritar vorbitoare de limbă rusă şi controlată parţial de separatiştii proruşi din 2014, este în prezent scena unora dintre cele mai intense confruntări din Ucraina.

Din 24 februarie, Ucraina se confruntă cu o ofensivă rusă ce vizează, potrivit Moscovei, "denazificarea" acestei ţări, pe care o acuză în legătură cu un presupus genocid al populaţiilor rusofone, aminteşte AFP.

Ţările occidentale au furnizat Ucrainei arme, inclusiv artilerie, rachete antiaeriene sau arme antitanc, iar Kievul cere sprijin suplimentar din partea aliaţilor săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Rușii susțin că au distrus cu rachete Kalibr "un important transport de arme" din SUA și Europa