Antena Meniu Search
x

Ruşii trec de la apărare la atac la Bahmut; şi-au întărit forţele, avertizează şeful forțelor terestre ucrainene

Război în Ucraina. Rusia îşi întăreşte forţele în apropiere de Bahmut şi trece de la poziţia defensivă la cea ofensivă, a transmis şeful forțelor terestre ucrainene. Analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului confirmă atacuri ale ruşilor în acest sector de front în ultimele 24 de ore, dar evaluează că ele nu au avut succes. 

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 17:24

Ruşii trec de la apărare la atac la Bahmut, şi-au întărit forţele, avertizează şeful forțelor terestre ucrainene
Ruşii trec de la apărare la atac la Bahmut, şi-au întărit forţele, avertizează şeful forțelor terestre ucrainene - Getty Images

Trupele ruse atacă pe mai multe direcţii în zona Kupiansk, în provincia ucraineană nord-estică Harkov, şi continuă să-şi consolideze forţele în jurul oraşului ocupat Bahmut, în regiunea estică Doneţk, unde au trecut de asemenea la acţiuni ofensive după ce au stat luni la rând în defensivă, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sirski, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Ucraina: Trupele ruse au renunţat la postura defensivă şi atacă din nou

"În est, situaţia rămâne dificilă. Inamicul nu renunţă la încercările de a înainta şi atacă zilnic poziţiile noastre", a spus generalul ucrainean într-un interviu acordat agenţiei Interfax Ucraina.

"În zona Bahmut, inamicul şi-a consolidat semnificativ gruparea de forţe şi a trecut de la defensivă la operaţiuni active", în timp ce "continuă să încerce să înainteze pe mai multe direcţii simultan" în zona oraşului Kupiansk, unde se află un important nod feroviar eliberat de Ucraina în urmă cu aproximativ un an şi pe care Rusia încearcă de mai multe luni să-l reocupe.

Pe acelaşi subiect

Potrivit generalului ucrainean, Rusia încearcă să recâştige terenul pierdut în ultimele luni în secţiunea frontului de la Bahmut folosind în luptă unităţi de paraşutişti şi trupe de asalt. "Acţiunile inamicului sunt sprijinite de artileria grea şi de tiruri cu mortiere", a mai menţionat generalul Sirski, care a remarcat de asemenea "creşterea constantă a folosirii dronelor kamikaze" de către forţele ruse. Dar acestea din urmă suferă pierderi grele, a susţinut comandantul ucrainean. 

Reuters menţionează că nu a putut verifica independent această afirmaţie sau relatarea de pe câmpul de luptă. În actualizarea sa zilnică privind luptele, Statul Major General ucrainean a declarat că forţele ruseşti au continuat încercările de a recâştiga controlul asupra Andriivka, la sud de Bahmut, localitate pe care forţele Kievului au declarat că au recucerit-o în septembrie.

Acesta a precizat că trupele ucrainene au continuat să îşi desfăşoare propriile operaţiuni de asalt la sud de Bahmut şi că au suferit pierderi de efective şi echipamente. De asemenea, Rusia presează în ultimele săptămâni pentru a încercui şi captura oraşul Avdiivka din estul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ruşii trec de la apărare la atac la Bahmut; şi-au întărit forţele, avertizează şeful forțelor terestre ucrainene