Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto "S-a auzit o explozie puternică". Au lăsat doi orfani după ce au murit nevinovați, uciși de un obuz tras de ruși în casa lor din Herson

Oameni nevinovați continuă să moară în Ucraina, casele continuă să fie distruse. Luni, pe 20 februarie, rușii au bombardat din nou clădiri rezidențiale din Herson. Au tras din stânga Niprului, iar unul dintre obuze a lovit casa unei familii cu doi copii. Svetlana (37 de ani) punea masa, iar soțul ei Slava (34 de ani) erau în curte. Nu au avut nicio șansă. Au murit pe loc, lăsând în urmă o fiică în clasa a IV-a și pe fratele ei mai mare, elev în clasa a IX-a.

de Veronica Micu

la 24.02.2023 , 11:29

"Nu pot să cred că au murit". Vlad și Iulia au rămas orfani, după ce un obuz tras de ruși le-a ucis părinții, în Herson - obozrevatel.com

"În acea zi, Svetlana și-a dus copiii la soacră, care locuiește în apropiere. Apoi a mers la magazin să cumpere pâine și s-a întors acasă. A urmat iadul. Nu pot să cred că au murit", spune cu lacrimi o prietenă de familie.

O altă cunoştinţă a familiei, Hanna Volontyr, a mărturisit că, în momentul bombardamentului, Svetlana punea masa în casă, iar Slava se afla în curte: "Nu s-a auzit zgomotul plecării proiectilului, s-a auzit doar o explozie puternică. Obuzul a străpuns acoperișul casei și a lovit camera în care se afla Svetlana, care așeza masa. A fost găsită sub dărâmături, iar Slava a fost găsit în curte, nu departe de intrarea în casă".

În urma lor au rămas doi copii orfani: fiul lor cel mare, Vlad, care este în clasa a IX-a, și fiica cea mică, Iulia, care este elevă în clasa a IV-a.

Articolul continuă după reclamă

Dorul de casă i-a adus înapoi, în Herson

Pe acelaşi subiect

Familia Dudnikii și-a construit singură casa, timp de câțiva ani, și se mutase acolo recent. Slava lucrase în construcții și a decis să-și ridice propria locuință, scrie Obozrevatel

Când rușii au ocupat Hersonul, s-au mutat în Cherkasy. Dar dorul de casă a fost puternic, astfel că, atunci când orașul a fost eliberat, în decembrie, s-au întors acasă. Acum, Vlad și Iulia au fost luați în grijă de sora tatălui lor. Femeia îi va duce în Polonia, de unde familia ei a plecat în vară.

12 luni de cruzime şi disperare

La 24 februarie 2022, Vladimir Putin îşi dezlănţuia trupele asupra Ucrainei, în ceea ce trebuia să fie o operaţiune fulger. Un an mai târziu de război, Kievul continuă să reziste, dar bilanţul ororilor este este terifiant. Zeci de mii de morţi, posibil câteva sute de mii; milioane de ucraineni care au fugit din zonele de luptă sau din ţara lor; pagube care se ridică la zeci de miliarde de dolari. 

Războiul din Ucraina va rămâne asociat cu imagini de neşters: cadavrele civililor, unii cu mâinile legate la spate, împrăştiaţi pe o stradă din Bucha, lângă Kiev, după retragerea forţelor ruse din aprilie. Un animal de pluş însângerat în afara gării Kramatorsk, bombardată în timp ce mii de civili încercau să evacueze zona. O maternitate lovită în Mariupol în martie, cu imaginea unei gravide evacuată pe targă care nu va supravieţui. Aproape 65.000 de cazuri de presupuse crime de război raportate. Execuţiile, violurile, tortura şi răpirile de copii - peste 16.000 transferaţi în Rusia sau într-o zonă aflată sub control rusesc, potrivit Kievului - au fost atribuite trupelor ruse, acuzate în septembrie de anchetatorii ONU că ar fi comis „la scară largă” crime de război. 

Curtea Penală Internaţională a deschis pe 2 martie 2022 o anchetă privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii din Ucraina.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » "S-a auzit o explozie puternică". Au lăsat doi orfani după ce au murit nevinovați, uciși de un obuz tras de ruși în casa lor din Herson