Antena Meniu Search
x

"S-a deschis iadul. Am văzut 26 de cadavre, o fetiţă era arsă complet în baie". Cea mai cruntă mărturie după tragedia de la nunta din Irak

Martorii tragediei din Irak au relatări terifiante despre nenorocirea care s-a produs la acea nuntă. Oamenii spun că atunci când au văzut incendiul au mers spre locaţia respectivă pentru a da o mână de ajutor, dar uşile erau blocate din interior. Când într-un final au reuşit să le spargă, a fost ca şi cum s-ar fi deschis porţile iadului.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 16:01

"S-a deschis iadul. Am văzut 26 de cadavre, o fetiţă era arsă complet în baie". Cea mai cruntă mărturie după tragedia de la nunta din Irak

Nu mai puţin de 100 de oameni au murit la nuntă, iar alţi 100 sunt răniţi. Ghaly Nassim are doar 19 ani şi se afla foarte aproape de locaţia unde avea loc petrecerea. Unii dintre prietenii lui se numărau printre invitaţi. S-a grăbit să ajungă la locul tragediei pentru a-şi ajuta prietenii prinşi înăuntru. "O ușă a fost blocată, așa că am deschis-o cu forța. Din hol au ieșit flăcări masive. Era ca și cum ușile Iadului s-au deschis. Temperatura era insuportabilă. Nu pot descrie căldura extremă", a declarat tânărul.

Declaraţie cutremurătoare a unuia dintre martorii tragediei

Adolescentul de 19 ani nu a putut face mare lucru din cauza flăcărilor uriaşe. După ce pompierii au reuşit să stingă incendiul, Nassim a fost printre primii care a intrat în clădire pentru a-i căuta pe cei dragi. Spune că scenele pe care le-a văzut vor rămâne cu el toată viaţa. "Nu am putut face altceva decât să fug de flăcări. După ce au sosit pompierii, m-am repezit înăuntru să-mi caut prietenii. Am văzut 26 de cadavre în baie. O fetiță de 12 ani a fost arsă complet și era într-un colț", a mai declarat Nassim.

Autorităţile din Irak dau vina pentru producerea tragediei pe tehnicienii care au asigurat show-ul pirotehnic la nuntă. Abdul Rahman, purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Irak, a declarat pentru BBC că principala cauză a declanşării incendiului a fost reprezentată de artificiile lansate în sală. Materiale din jur erau inflamabile, astfel că focul s-a propagat extrem de rapid în întreaga locaţie.

Autorităţile irakiene au fost lumină în cazul incendiului din timpul nunţii, produs în cel mai mare oraș creștin din Irak, marți seară, relatează BBC. Conform ultimelor informaţii oficiale, cei doi miri, despre care se credea iniţial că au murit în flăcările devastatoare, au fost descoperiţi în viaţă şi transportaţi la spital. Mirele, devastat după tragedie, a reuşit chiar să se prezinte la ceremonia de înmormântare a invitaţilor săi care nu au supravieţuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "S-a deschis iadul. Am văzut 26 de cadavre, o fetiţă era arsă complet în baie". Cea mai cruntă mărturie după tragedia de la nunta din Irak