Antena Meniu Search
x

Video Salvatorii români din Turcia au scos un cuplu de sub dărâmături, dar nu au mai putut face nimic pentru copilul lor. Grecii au izbucnit în plâns după salvarea unei fetițe

Viaţă şi moarte. Asta au găsit salvatorii români în prima zi de misiune, în mijlocul calvarului din Turcia. Un cuplu, soţ şi soţie, surprinşi sub ruinele unui bloc de 9 etaje, au fost cei dintâi salvaţi de echipajul aflat, oră de oră, într-o cursă contracronometru. Liniştea făcută pentru a putea auzi strigătele de ajutor este spartă, din când în când, de sirenele ambulenţelor care anunţă că încă un suflet a câştigat lupta pentru viaţă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 08.02.2023, 13:58

Vezi și

Antakya, una dintre cele mai afectate zone din Turcia. Un bărbat cu un picior prins sub o grindă de beton vede, din nou, lumina zilei graţie salvatorilor români. Peste munţii de moloz, echipajul înaintează cu greu către ambulanţă. Este încă o misiune reuşită. Câteva ore mai devreme, salvatorii români au reuşit să scoată un cuplu de sub ruinele unui bloc cu nouă etaje. Pentru copilul lor însă, nu s-a mai putut face nimic.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Toate misiunile de salvare se desfășoară evident contra cronometru. Suntem la 30 km de Hatay, patru ambulanțe în față au fost chemate din zona în care ne aflăm pentru a acorda sprijin celor care continuă să caute victime sub dărâmături.

Odată ajunşi în Hatay, poate cel mai lovit loc din Turcia, putem număra pe degete clădirile rămase în picioare.

Salvatorii români, misiuni încheiate cu succes în Turcia

Pe acelaşi subiect

Mobilizarea este fără precedent, iar ajutoarele vin din toată lumea. Nimeni nu mai ţine cont de rivalităţile istorice. Mai mulţi salvatori greci au fost surprinşi plângând în hohote după o operaţiune de salvare reuşită. Ajutoare a trimis şi Israel.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Și salvatorii au nevoie de momente de pauză. Sunt doar câțiva dintre oamenii din Adana care au lucrat până acum aproape 24 din 24 de ore. Așa trăiesc, pe stradă, așa așteaptă o noua intervenție, dintr-un moment în altul.

Între timp, noi ajutoare sunt pregătite să ajungă din România în Turcia. O nouă echipă de salvatori pleacă în misiune şi o nouă tranşă de bunuri de strictă necesitate a fost scoasă din rezervele de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Salvatorii români din Turcia au scos un cuplu de sub dărâmături, dar nu au mai putut face nimic pentru copilul lor. Grecii au izbucnit în plâns după salvarea unei fetițe