Antena Meniu Search
x

Cea mai puternica furtuna solara de anul acesta va lovi, sambata, Pamantul

Cea mai puternica furtuna solara de anul acesta ar putea perturba, maine, functionarea satelitilor si retelelor de comunicatie. Valurile de plasma incarcata electric aruncate de Soare se indreapta spre noi cu o viteza de 1.000 de kilometri pe secunda.

Vezi și

Va fi un an bogat in astfel de fenomene, avertizeaza specialistii.

Imaginile din spatiu ne avertizeaza ca Soarele ne-a pregatit o noua baie de radiatii periculoase. Ii vom resimti efectele maine.

“Pot afecta comunicatiile radio, pot da peste cap sistemul electric, pot afecta navigatiile GPS si pot avea efecte daunatoare, fara nicio indoiala, asupra astronautilor”, spune purtatorul de cuvant al NASA, Karen Fox.

Soarele va cunoaste un nivel maxim de activitate in 2013, iar exploziile solare vor fi din in ce mai puternice. Specialistii avertizeaza sa fim pregatiti pentru ce este mai rau. Am putea ramane fara energie electrica, lifturi sau telefoane. Pe scurt, Pamantul ar fi paralizat.

Radiatiile vor creste si ele, in mod spectaculos, dar ii vor afecta doar pe cei care calatoresc cu avionul in zilele respective.

In 2003, o furtuna magnetica provocata de o eruptie solara foarte puternica a lasat fara electricitate milioane de oameni din Statele Unite si Canada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cea mai puternica furtuna solara de anul acesta va lovi, sambata, Pamantul