Antena Meniu Search
x

Şapte explozii au zguduit suburbia pariziană Saint-Denis

O suburbie a Parisului a devenit în această dimineaţă un front al luptei contra terorismului.Poliţişti şi membri ai forţelor armate franceze au declanşat un raid de proporţii asupra unei clădiri în care se aflau mai mulţi suspecţi implicaţi în atacurile de vineri.

Vezi și

 O suburbie a Parisului a devenit în această dimineaţă un front al luptei contra terorismului. Poliţişti şi membri ai forţelor armate franceze au declanşat un raid de proporţii asupra unei clădiri în care se aflau mai mulţi suspecţi implicaţi în atacurile de vineri. Există informaţii că unul dintre cei vizaţi este chiar creierul atacurilor de la Paris, despre care se credea că ar fi în Siria. Asaltul a făcut cel puţin două victime, iar trei terorişti şi patru persoane suspectate de legături cu aceştia sunt în arest. Potrivit unor surse, cei vizaţi de raidul din Saint Denis plănuiau un nou atentat în centrul financiar al Parisului.

Tocmai a explodat ceva, este o operaţiune în desfăşurare, a fost o explozie puternică în direcţia aia. O a doua acum. Aşteptaţi, niciun foc de armă până acum. A treia explozie. A patra, asta a fost mai puternică.

Operaţiunea a început chiar în zori, când echipele de intervenţie s-au apropiat de clădirea unde se ascundeau suspecţii.

În apartamentul vizat de raid se ascundeau câteva persoane implicate în atacurile de vineri seara. S-au baricadat şi au intrat într-un schimb de focuri cu poliţiştii. Unul dintre terorişti a fost ucis de un lunetist, iar o femeie a detonat vesta cu explozibil pe care o avea asupra ei, lucru nemaiîntâmplat până acum în Franţa.

Proprietarul apartamentului unde se ascundeau atacatorii a fost, şi el, reţinut. Anchetatorii vor să afle dacă ştia cine sunt indivizii pe care îi găzduia.

Anchetatorii bănuiesc că persoanele vizate în cursul operaţiunii pregăteau un atac în cartierul La Defense, centrul financiar al Parisului. Există informnaţii că printre ei se află şi cel care a planificat atentatele de vineri seara, soldate cu 132 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Şapte explozii au zguduit suburbia pariziană Saint-Denis