Șapte persoane din echipa medicală a lui Diego Maradona, acuzate de omucidere. ”Deznodământul fatal putea fi evitat”

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 21.05.2021, 21:46.
Actualizat: 21.05.2021, 21:49

Șapte profesioniști din domeniul medical din Argentina au fost acuzați de omucidere în legătură cu moartea legendarului fotbalist Diego Maradona.

Șapte persoane din echipa medicală a lui Maradona, acuzate de omucidere

Șapte persoane din echipa medicală a lui Maradona, acuzate de omucidere

Profimedia Images

Argentinianul a murit din cauza insuficienței cardiace în noiembrie 2020, în aceeași lună în care a suferit o intervenție chirurgicală de succes pentru un hematom subdural, mai frecvent cunoscut sub numele de cheag de sânge pe creier, scrie CNN.

Printr-o investigație deschisă după moartea lui Diego Maradona, Procuratura din San Isidro a cerut în instanță ca acuzaților să nu li se permită să părăsească țara.

Decesul lui Maradona ”putea fi evitat”

Procurorii susțin că echipa medicală a lui Maradona „a încălcat îndatoririle de care se ocupă fiecare”, ceea ce ulterior „a condus la deznodamantul fatal al pacientului care, altfel, ar fi putut fi evitat”, potrivit documentelor instanței.

Neurochirurgul Leopoldo Luque și psihiatrul Agustina Cosachov sunt printre cei acuzați după ce au fost criticați anterior de anchetatorii medicali.

În noiembrie, Luque le-a povestit procurorilor despre relația sa profesională cu Maradona. „Nu există nimic care să sugereze că am fost neglijent”, a spus el.

În decembrie, avocatul lui Cosachov a declarat pentru CNN că clientul său „a folosit cea mai bună judecată din punct de vedere medical”.

Acuzații riscă până la 25 de ani de închisoare

CNN nu a reușit să ajungă imediat la reprezentanții lui Cosachov și Luque și la ceilalți indivizi acuzați.

Acuzații vor depune mărturile începând începând cu 31 mai și ar putea fi condamnați între opt și 25 de ani de închisoare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.