Antena Meniu Search
x

Şapte persoane încă în spital după atacul de la moscheea din Londra. Trei victime sunt la terapie intensivă

Şapte persoane spitalizate în continuare, trei la terapie intensivă, după atacul de la moscheea din Londra, anunţă NHS.

Şapte persoane spitalizate în continuare, trei la terapie intensivă, după atacul de la moscheea din Londra, anunţă NHS.

Şapte persoane sunt spitalizate în continuare după atacul cu o dubă asupra unor credincioşi care ieşeau luni dimineaţa de la o moschee, în nordul Londrei, unde participaseră la o slujbă de Ramadan, au anunţat marţi autorităţile britanice, relatează The Associated Press.

Trei dintre cele şapte persoane spitalizate se află la terapie intensivă, a precizat Serviciul Naţional britanic de Sănătate (NHS) din Anglia.

Lideri britanici, între care şi premierul Theresa May, au pus accentul imediat asupra îngrijorări comunităţii musulmane, în urma atacului din cartierul londonez Finsbury Park, în care locuieşte o importantă comunitate musulmană. Incidentul este tratat ca un incident terorist.

Un bărbat a murit la faţa locului, însă primea deja primul ajutor la momentul atacului şi este neclar dacă a murit în urma atacului sau din altă cauză.

Atacatorul, originar din oraşul galez Cardiff, a fost plasat în arest preventiv şi a fost acuzat de tentativă de omor şi infracţiuni teroriste.

Poliţia l-a identificat ca fiind Darren Osborne.

Presa britanică scrie că unii dintre vecinii lui Osborne l-au prezentat pe acest bărbat care are patru copii drept ”agresiv” şi ”ciudat”.

Martori afirmă că Osborne a spus că vrea să ”omoare toţi musulmanii” după ce a intrat cu duba în oameni care plecau de la moschee luni dimineaţa.

Osborne a fost arestat ca suspect de comiterea, pregătirea sau instigarea la terorism, crimă şi tentativă de omor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Şapte persoane încă în spital după atacul de la moscheea din Londra. Trei victime sunt la terapie intensivă