Antena Meniu Search
x

Poliția din Bucha a inspectat cadavrele civililor uciși. Voluntar: ”Unii sunt împușcați în cap, legați la ochi și la mâini”

Ofițerii de poliție din orașul ucrainean Bucha au avut miercuri sarcina înfiorătoare de a inspecta cadavrele persoanelor ucise, relatează AP. Presupusele atrocități comise de forțele ruse în orașele și satele din apropierea Kievului generează tot mai multă indignare în lume. Război Rusia - Ucraina, ziua 43 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 12:33

Vezi și

Voluntarii au adus cadavrele la cimitirul local. Acolo o echipă de jurnalişti ai Associated Press a numărat cel puţin 61 saci cu rămășițe umane. Polițiștii au deschis fiecare sac și au luat notițe pentru a putea identifica victimele. 25 de saci cu cadavre au fost încărcaţi într-un camion frigorific şi mutaţi la o morgă unde vor fi efectuate autopsiile, potrivit jurnaliștilor AP.

Administratorul cimitirului le-a spus reporterilor că a strâns aproximativ 300 de cadavre până acum, dar a adăugat că multe au rămas în morminte improvizate din grădini și curți. ”Câți am strâns? În jur de 300. Mulți sunt încă îngropați în grădini, în curți. Cred că va dura ceva timp să știm numărul exact... Ei (n.r rușii) ucideau pur și simplu civili. Abuzau și ucideau”,  a declarat Serhii Matiuk, administrator de cimitir.

Unul dintre voluntarii care au ajutat la colectarea cadavrelor a spus că a transportat în jur de 30 de cadavre într-o singură zi la cimitir. "Sunt multe (corpuri). Într-o zi am cărat în jur de 30 de cadavre, unii zac acolo. Unii dintre ei împușcați în cap. Unii erau legați la ochi și la mâini", a povestit Valadislav Minchenko, voluntar.

El a declarat pentru AP că unele dintre victimele culese din oraș au fost împușcate în cap, altele erau legate la ochi și la mâini. Ucraina a spus că au fost găsite cel puțin 410 de cadavre ale unor civili în zonele de lângă capitală, inclusiv Bucha, după retragerea trupelor ruse, săptămâna trecută.

Pe acelaşi subiect

Imaginile terifiante cu civili care ar fi fost masacrați de forțele ruse în Bucha au stârnit un protest la nivel mondial. Națiunile occidentale au expulzat zeci de diplomați ruși și au introdus noi sancțiuni.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus miercuri că presupusele ucideri de la Bucha sunt o ''provocare grosolană şi cinică'' a autorităţilor ucrainene.  Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat miercuri că Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde "miile" de victime din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei asupra căruia continuă atacurile şi bombardamentele. 

În acelaşi timp în Mariupol, unde ultimii apărători ai oraşului continuă să reziste, autoritățile locale vorbesc despre cel puţin cinci mii de morți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Poliția din Bucha a inspectat cadavrele civililor uciși. Voluntar: ”Unii sunt împușcați în cap, legați la ochi și la mâini”