Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Unghiile ei roșii se vedeau din cer". Irina, ucisă de ruși în Bucha, a fost recunoscută după manichiură

Bucha... Numele orașului ucrainean a devenit sinonim cu suferința încă din seara zilei de 2 aprilie, când primele fotografii și filmări ale masacrului lăsat în urmă de ruși au început să fie răspândite în mass-media și pe rețelele de socializare. O astfel de imagine, cea cu mâna unei femei ucise pe stradă având o manichiură roșu aprins, a făcut înconjurul lumii. Război Rusia - Ucraina, ziua 42 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.04.2022, 11:27

Rușii s-au retras din majoritatea localităţilor de lângă Kiev. În orașul Bucha, au lăsat în urmă scene apocaliptice și orori de nedescris. Zeci de locuitori împușcați pe străzi, lângă case, în curți și pe trotuare, unii cu mâinile legate, alții cu semne de tortură. Oameni zâcând fără suflare lângă biciclete, executați în mișcare. Gropi comune, părți din cadavre ieșind din pământ. Trupuri arse lângă mașinile incendiate, mărturii despre violuri în masă ale femeilor.

Numai în Bucha se vorbește despre 300 de morți. 

Imagini cu ororile comise în orașul ucrainean au început să fie răspândite în mass-madia și pe rețelele de socializare din seara zilei de 2 aprilie. O fotografie care înfățișează mâna unei femei ucise pe stradă, având o manichiură roșu aprins, a făcut înconjurul lumii. A fost publicată în 3 aprilie, pe Twitter, de Mihail Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei și șeful echipei de negociatori.

"Acesta este un genocid planificat", a fost mesajul transmis atunci de Podoliak.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A doua zi, în 4 aprilie, o tânără din Bucha, make-up artistul Anastasia Subacheva, dezvăluia într-un mesaj postat pe Facebook identitatea femeii cu unghiile roșii. Irina o vizitase la salonul de manichiură cu o zi înainte de începerea războiului.

Îi era clientă și își amintește că urmase lecții de "machiaj".

"Războiul mi-a smuls din nou o bucată din inimă... o bucată uriașă... și a lăsat acolo gol și durere, multă durere. Am simțit imediat că această fotografie mă doare și nu am putut înțelege de ce. Femeia din această fotografie este clienta mea Irina ...care a venit la mine pentru lecții de machiaj. Ultima lecție a fost pe 23 februarie...Astăzi, dedic această seară amintirii incredibilei Irina, care m-a cucerit cu setea de viață, putere, energie și bunătate. Când ne-am luat rămas-bun m-a îmbrățișat și m-a rugat să am grijă de sănătatea mea, a spus ce persoană minunată sunt. 

Era în culmea fericirii, pentru că, pentru prima dată în viață, avea propriile produse cosmetice, pe care noi le-am cumpărat pentru ea. M-a luat de mână și mi-a spus: Donya, la bătrânețe am înțeles în sfârșit cel mai important lucru - trebuie să te iubești și să trăiești pentru tine! În sfârșit, voi trăi așa cum vreau! Așa că trăiește cum dorește sufletul tău, nu pentru soțul tău, ci pentru tine însuți!

Îmi voi aminti mereu cuvintele și sfaturile ei, îmi voi aminti mereu că trebuie să prețuim viața și să ne bucurăm în fiecare moment – ​​pentru că viața este una. Ea este în sufletul meu pentru totdeauna...

Irina, veșnică amintire pentru tine, îngerii să fie cu tine", a scris Anastasia Subacheva pe Facebook.

Irina, ucisă de ruși în Bucha, a fost recunoscută după manichiură

facebook.com/nastya.subacheva.1

Cum a murit Irina, femeia cu manichiura roșie

Maxim Krivtsov, martor al atrocităților din Bucha, a scris tot pe Facebook despre moartea Irinei:

"O femeie se apropia de post cu o bicicletă. Purta o haină albastră. Conducea repede. Nu s-a oprit. A traversat intersecția a două străzi. Gol și liniștit, plin de praf. A fost împușcată".

Potrivit lui Krivtsov, trupul ei a zăcut aproape o lună pe stradă. 

"Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer", a mai scris Krivtsov, potrivit UNIAN.

Până acum, au fost descoperite peste 400 de cadavre, însă nu toate au fost identificate. Într-o groapă comună erau 57 de victime. De cealaltă parte, Moscova susţine că totul este o făcătură a ucrainenilor, cu scopul de a discredita Rusia şi pentru a compromite negocierile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Unghiile ei roșii se vedeau din cer". Irina, ucisă de ruși în Bucha, a fost recunoscută după manichiură