Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase copii din Bulgaria, în stare gravă după ce au mâncat biscuiţi cu canabis. I-ar fi primit de la nişte necunoscuţi

Şase copii cu vârste între 4 şi 14 ani au fost internaţi la Spitalul Universitar „Dr. Georgi Stranski” din Pleven după ce au consumat biscuiţi infuzaţi cu canabis, primiţi de la persoane necunoscute. În plus, un alt copil este tratat pentru ingerare de opiacee şi cocaină, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, relatează Novinite, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 09:36

Şase copii din Bulgaria, în stare gravă după ce au mâncat biscuiţi cu canabis. I-ar fi primit de la nişte necunoscuţi
Şase copii din Bulgaria, în stare gravă după ce au mâncat biscuiţi cu canabis. I-ar fi primit de la nişte necunoscuţi - Shutterstock

Aceşti copii au fost internaţi în ultimele două zile în Clinica de Toxicologie şi au vârste cuprinse între 4 şi 14 ani. "Copiii au fost internaţi în stare gravă, cu tulburări atât cantitative, cât şi calitative ale conştienţei. Au fost duşi la reanimare, detoxifiere şi la tratamente specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân somnolenţi", a precizat purtătorul de cuvânt.

Autorităţile au fost sesizate, iar o anchetă este în desfăşurare. Întrebată despre gravitatea stării copiilor, purtătoarea de cuvânt a dat asigurări că nu există niciun pericol pentru viaţa lor. Ea a îndemnat publicul să fie precaut şi să evite să accepte mâncare de la străini sau din surse dubioase

Copiii ar fi primit pachete cu biscuiţi de la străini

Articolul continuă după reclamă

Copiii afectaţi sunt toţi din Pleven şi ar fi primit pachete cu biscuiţi de la străini, a adăugat purtătoarea de cuvânt a spitalului. Poliţia şi Departamentul pentru Protecţia Copilului u fost informate despre situaţie.

"Este o problemă serioasă care necesită atenţia şi acţiunea noastră", a subliniat conf. univ. Dr. Evgenia Burzashka, şef al Clinicii de toxicologie. "Ca părinţi şi adulţi, este crucial să fim vigilenţi şi să protejăm siguranţa copiilor. Trebuie să monitorizăm mereu ce mănâncă şi cu cine interacţionează. În acest caz, trebuie să subliniem importanţa evitării oricăror produse alimentare oferite de străini", a afirmat medicul.

Caz similar în România

O copilă de 3 ani a mâncat jeleuri cu marijuana în urmă cu câteva zile şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Drogurile au fost aduse la inaugurarea unui salon de înfrumuseţare din oraş de către un român stabilit în America. Individul venise pe litoral încărcat cu marijuana şi a fost arestat în momentul în care voia să intre la un mare festival. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri externe » Şase copii din Bulgaria, în stare gravă după ce au mâncat biscuiţi cu canabis. I-ar fi primit de la nişte necunoscuţi