Antena Meniu Search
x

Scandal în Finlanda, după ce premierul Sanna Marin a petrecut o noapte în club, deși era contact al unui coleg de cabinet confirmat cu Covid-19

Val de revoltă în Finlanda, după ce premierul a fost fotografiat fără mască de protecție într-un club, alături de mai mulți prieteni, deși era contact direct al ministrului de Externe, confirmat cu coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.12.2021, 15:26

Scandal în Finlanda, după ce premierul Sanna Marin a petrecut o noapte în club, deși intrase în contact cu un coleg de cabinet confirmat cu Covid-19
Scandal în Finlanda, după ce premierul Sanna Marin a petrecut o noapte în club, deși intrase în contact cu un coleg de cabinet confirmat cu Covid-19 - Shutterstock

Era sâmbătă seara când premierul finlandez Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a aflat că un coleg de cabinet și contact apropiat a fost testat pozitiv la Covid-19. Asta nu a oprit-o însă să iasă într-un club din Helsinki, în acea noapte, unde a petrecut până la primele ore ale dimineții fără mască de protecție, scrie The Washington Post.

Sanna Marin, care este vaccinată cu schema completă, și-a cerut ulterior scuze pentru ceea ce a descris ca fiind o indiscreție. Cu toate acestea, imaginile din acea noapte au devenit virale de atunci, provocând indignare față de ceea ce criticii au considerat un comportament iresponsabil.

Teoretic, premierul nu a încălcat regulile de sănătate publică ale țării, deoarece Finlanda nu le cere persoanelor vaccinate să intre în carantină după ce intră în contact cu o persoană infectată. Ci li se „recomandă cu tărie să evite contactul cu persoane din afara gospodăriei” până la aflarea rezultatului unui test Covid.

Sanna Marin a petrecut o noapte întreagă într-un club, deși era contact direct al unui caz de Covid

Pe acelaşi subiect

Sanna Marin a spus că un angajat a informat-o inițial că nu este nevoie de carantină, deoarece toți cei expuși au fost vaccinați. Ea nu a pus la îndoială această informație, a spus ea, pentru că era similară cu liniile directoare ale agenției de sănătate. 

Deși a primit o notificare pe telefonul de serviciu prin care era informată despre testul pozitiv la Covid al ministrului Afacerilor Externe, Pekka Haavisto, și să evite contactul cu alții, Sanna Marin spune că nu a văzut mesajul decât a doua zi dimineață.

Premierul finlandez și-a cerut scuze pe Facebook

“Trebuia să judec mai bine situația. Îmi pare foarte rău“, a scris șefa guvernului finlandez, într-o postare pe Facebook.

Sanna Marin a fost testată duminică și luni, iar rezultatele au ieșit negative.

Marea Britanie se confruntă cu un scandal asemănător, după ce s-a aflat că premierul Boris Johnson a organizat o petrecere de Crăciun chiar la el acasă, anul trecut, când țara se afla în carantină. Oficialul a negat că un astfel de eveniment ar fi avut loc și a susținut că doar a glumit cu echipa sa pe acest subiect, ca reacție la o serie de videoclipuri apărute în presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Scandal în Finlanda, după ce premierul Sanna Marin a petrecut o noapte în club, deși era contact al unui coleg de cabinet confirmat cu Covid-19