Antena Meniu Search
x

Scandal în SUA, procurorul general a autorizat investigarea acuzațiilor de fraudă electorală la alegerile prezidențiale

Scandal în Statele Unite, după ce procurorul general William Barr a autorizat procurorii federali să investigheze „acuzaţii substanţiale” privind neregulile în procesul de votare, înainte ca alegerile prezidenţiale din 2020 să fie certificate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.11.2020, 10:16

William Barr, alături de Donald Trump
Scandal în SUA, procurorul general a autorizat investigarea acuzațiilor de fraudă electorală la algerile prezidențiale - Profimedia
  • Donald Trump nu a acceptat înfrângerea la alegerile de pe 3 noiembrie.
  • Președintele în exercițiu susţine că a existat o conspiraţie a democraţilor în mai multe state, pentru a frauda alegerile în favoarea lui Biden.

Acţiunea lui Barr vine la câteva zile după ce democratul Joe Biden l-a învins pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale și în ciuda faptului că există puţine dovezi de fraudă.

Jurnaliștii de la The Associated Press, care au făcut dezvăluirea, se întreabă dacă Donald Trump va folosi Departamentul Justiţiei pentru a încerca să conteste rezultatul alegerilor.

Acţiunea procurorilor încalcă o cutumă veche a Departamentului de Justiţie, care ar interzice în mod normal astfel de acţiuni înainte ca alegerile să fie certificate.

Dar Donald Trump nu a acceptat înfrângerea la alegerile de pe 3 noiembrie şi, în schimb, susţine fără dovezi că a existat o conspiraţie a democraţilor în mai multe state, pentru a frauda alegerile în favoarea lui Biden.

Barr: Anchetele "pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare"

Decizia lui Barr vine în contextul în care oficialii electorali din ambele partide politice au declarat public că alegerile prezidențiale din SUA s-au desfăşurat bine, deşi au existat probleme minore care sunt tipice în procesul electoral.

Într-o notă către procurorii federali, obţinută de The Associated Press, Barr a scris că anchetele „pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi aparent credibile de nereguli care, dacă sunt adevărate, ar putea avea impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat”.

El adaugă şi că orice afirmaţii care „în mod clar nu afectează rezultatul alegerilor federale” ar trebui amânate până după certificarea alegerilor.

Barr nu identifică în notă niciun caz specific de presupusă fraudă, scrie Mediafax.

Potrivit calendarului electoral american, fiecare stat are la dispoziţie timp până pe 8 decembrie, pentru a rezolva disputele electorale, inclusiv renumărările şi contestaţiile instanţelor judecătoreşti privind rezultatele.

Membrii Colegiului Electoral se întâlnesc pe 14 decembrie pentru a finaliza rezultatul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scandal în SUA, procurorul general a autorizat investigarea acuzațiilor de fraudă electorală la alegerile prezidențiale