Antena Meniu Search
x

Video Scandal uriaș în Italia, după ce logodnicul șefei guvernului le-a condamnat pe femei pentru viol. "Dacă eviţi să te îmbeţi, poate scapi de anumite probleme"

Femeile ar trebui să nu se mai îmbete, dacă vor să scape de viol - este replica unui jurnalist din Italia care a stârnit un scandal uriaş în peninsulă. Cel care a făcut afirmaţia este logodnicul şefei guvernului de la Roma. Afirmaţiile vin într-un moment delicat în Italia - în ultimele luni mai multe fete au fost abuzate sexual.  

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 20:48

Vezi și

Afirmaţiile care au inflamat Italia au fost făcute într-o discuţie legată de şirul de violuri din ultima perioadă. Giambruno a admis că agresorii sunt nişte bestii, dar a dus discuţia în altă direcţie.

Andrea Giambruno, jurnalist: Dacă mergi să dansezi, ai tot dreptul să te îmbeţi, cu siguranţă. Dar, dacă eviţi să te îmbeţi şi să îţi pierzi simţurile, poate eviţi să dai de anumite probleme, altfel rişti să te găsească lupul.

Femeile bete, condamnate pentru viol

Reacţia în mediul online a fost imediată. Vicepreşedinta comisiei pentru feminicid din Parlamentul Italian i-a transmis jurnalistului că bărbaţii trebuie să înveţe ce înseamnă consimţământul şi respectul pentru ca fetele să nu mai fie nevoite să înveţe prudenţa. Partidele de opoziţie au cerut companiei Mediaset, proprietarul televiziunii, să ia măsuri. În plus, vor ca şefa cabinetului să se distanţeze de afirmaţiile iubitului său. Logodnicul ei a fost criticat şi de alţi colegi din presă.

Pe acelaşi subiect

Saverio Tommasi, jurnalist: O persoană are dreptul să fie în siguranţă chiar şi atunci când este beată. Chiar şi atunci când este îmbrăcată cu o fustă scurtă sau foarte scurtă. Chiar şi dacă este în lenjerie intimă cu un pahar de vin în mână.

Comentariile făcute de logodnicul şefei guvernului vin după un caz şocant din Palermo. Şapte tineri au abuzat sexual o fată de 19 ani după ce au îmbătat-o, luna trecută. Victima a cerut ajutor trecătorilor, dar nimeni nu i-a în ajutor. Alte două fete, de zece, respectiv 12 ani, au fost violate de un grup de tineri lângă Napoli. Regiunea este rău famată, iar traficanţii de droguri fac legea acolo. Până şi guvernatorul regiunii recunoaşte - statul nu există acolo.

Vincenzo de Luca, guvernatorul regiunii Campania: Este nevoie de o stare de asediu, aşa cum se face când trimitem militarii în zonele de război. Timp de un an, trebuie să le luăm aerul delincvenţilor care fac trafic de oameni şi droguri.

Familiile victimelor spun că sunt intimidate chiar şi acum. Giorgia Meloni va vizita regiunea saăptămâna aceasta pentru a vedea ce măsuri se pot lua.

Cecilia D'Elia, vicepreşedinta comisiei pentru feminicid din Parlamentul Italian: Îi spun lui Giambruno că este necesar să-i educăm pe băieți în privinţa respectului, nu pe fete să fie prudente, să îi învățăm valoarea consimțământului, nu pe fete pe cea a neîncrederii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Scandal uriaș în Italia, după ce logodnicul șefei guvernului le-a condamnat pe femei pentru viol. "Dacă eviţi să te îmbeţi, poate scapi de anumite probleme"