Antena Meniu Search
x

Scandalul laptelui praf cu Salmonella ia amploare. Milioane de cutii cu produse pentru sugari au fost retrase din peste 80 de ţări

Scandalul laptelui praf pentru bebeluşi, infectat cu Salmonella, ia amploare. Milioane de cutii Lactalis au fost retrase de la vânzare, din 83 de ţări.

Vezi și

Scandalul laptelui praf pentru bebeluşi, infectat cu Salmonella, ia o amploare nebănuită. Milioane de cutii produse de grupul francez Lactalis au fost retrase de la vânzare, din 83 de ţări. În acelaşi timp, compania a anunţat că le va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu bacteria care cauzează unele boli infecţioase.

O afacere de familie de aproape un secol, Lactalis este acuzată că a contaminat cu salmonella 37 de bebeluşi din Franţa, Spania şi Grecia. 

Mai nou, compania franceză a retras din supermarketuri şi din farmacii 12 milioane de cutii de lapte praf pentru sugari, după ce în decembrie, autorităţile franceze au confiscat şi distrus 11 mii de tone de lapte pentru bebeluşi. O parte din cantitate era destinată pieţei din România. 

Atât Lactalis, cât şi Guvernul francez spun că-şi asumă răspunderea pentru cele întâmplate şi că vor coopera în anchetele deschise de Parchetul din Paris. Directorul general al Lactalis a promis că vor fi despăgubite toate familiile afectate de contaminarea bebeluşilor cu salmonella.  

Totuşi, părinţii copiilor care s-au îmbolnăvit ameninţă că vor da în judecată compania. 

Potrivit investigaţiei preliminare, contaminarea cu salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la una dintre fabricile companiei. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât supermarketurile au continuat să comercializeze laptele praf Lactalis cu salmonella, deşi fuseseră anunţate să-l retragă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Scandalul laptelui praf cu Salmonella ia amploare. Milioane de cutii cu produse pentru sugari au fost retrase din peste 80 de ţări