Antena Meniu Search
x

Scandalul Paradise Papers: Regina Marii Britanii deschide lista numelor sonore care și-au ascuns averile

120 de nume sonore sunt implicate într-un nou scandal financiar, la un an de la dezvăluirile Panama Papers. Însăşi Regina Elisabeta apare printre dosare.

Vezi și

120 de nume sonore sunt implicate într-un nou scandal financiar, la un an de la dezvăluirile Panama Papers. Însăşi Regina Elisabeta apare printre cele 13 milioane de dosare. Suverana Marii Britanii şi-ar fi ascuns averea în bănci din insulele Cayman şi Bermude.

Chipul Reginei Elisabeta este inscripţionat pe banii britanicilor. Dar nu toţi banii ei sunt în Marea Britanie.

O anchetă a Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie a descoperit că suverana are peste 10 milioane de lire în conturi din Bermuda şi insulele Cayman. Acolo, fondul de investiţii al reginei a investit chiar într-o companie ce vindea britanicilor produse în rate. Cu o dobândă de până la 100 la sută.

120 de personalităţi sunt vizate de dezvăluirile Paradise Papers. 380 de jurnalişti le-au pus cap la cap.

Premierul Canadei, Regina Rania a Iordaniei, cofondatorul Microsoft, campionul de formula 1 Lewis Hamilton, Madonna şi Bono sunt şi ei vizaţi de incomodele dezvăluiri. 

Printre personajele cunoscute implicate în anchetă este şi ministrul american al comerţului. Willbur Ross ar fi făcut afaceri cu ginerele preşedintelui rus. Şi cu alţi doi oligarhi vizaţi de sancţiunile Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Scandalul Paradise Papers: Regina Marii Britanii deschide lista numelor sonore care și-au ascuns averile