Antena Meniu Search
x

Scandalul "Sofagate". Charles Michel vrea un plan nou pentru statul pe scaun, în urma gafei diplomatice din Turcia

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a prezentat un plan de îmbunătățire a „amenajărilor privind locurile pe scaune” și îi va oferi președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, intervale egale pentru discursuri, în timpul vizitelor în străinătate, pentru a-și repara gafa diplomatică din Turcia, în urma scandalului "Sofagate", scrie Politico. 

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 11:43

Ursula von der Leyen și Charles Michel
Ursula von der Leyen și Charles Michel - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Președintele turc Recep Erdogan, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit la începutul lunii aprilie pentru discuții la Ankara. Însă, șefa Comisiei Europene s-a arătat „surprinsă” după ce a fost lăsată fără scaun

Președintele Consiliului European a transmis pe Facebook că nu a intervenit în favoarea Ursulei von der Leyen pentru a "nu face o scenă". În schimb, Ankara susține că aşezarea fotoliilor, care a iscat polemica la nivel înalt, a fost sugerată de partea europeană.

În urma acestui incident, Charles Michel vrea să reglementeze „amenajările privind locurile pe scaune”, în timpul vizitelor în străinătate, scrie Politico

Astfel, documentul precizează că se va acorda „o atenție sporită amenajărilor locurilor, astfel încât să se asigure un tratament demn al ambilor președinți, respectând în același timp ordinea protocolului”.

Pe lângă scopul de a preveni astfel de incidente jenante, în viitor, documentul a fost prezentat după un apel al șefului de cabinet al lui von der Leyen, Björn Seibert, pentru a clarifica regulile tratatelor privind ierarhia instituțiilor UE și a promova o reprezentare egală în timpul vizitelor străine.

De asemenea, prin document, Charles Michel se angajează să îi ofere președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, intervale egale pentru discursuri, în timpul deplasărilor oficiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Scandalul "Sofagate". Charles Michel vrea un plan nou pentru statul pe scaun, în urma gafei diplomatice din Turcia