Antena Meniu Search
x

Charles Michel explică de ce nu a intervenit în momentul în care Ursula von der Leyen a rămas fără scaun. Reacția Turciei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a confruntat cu un val de critici după vizita de la Ankara, în care șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen nu a avut alocat un scaun alături de oficialul european și de președintele Turciei, Recep Erdogan, potrivit Politico. Într-un mesaj pe Facebook, Michel a explicat de ce nu a intervenit în această situație.

de Redactia Observator

la 08.04.2021, 15:39

Momentul în care Ursula von der Leyen a fost lăsată fără scaun
Momentul în care Ursula von der Leyen a fost lăsată fără scaun - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Președintele turc Recep Erdogan, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit, miercuri, pentru discuții la Ankara. Însă, șefa Comisiei Europene s-a arătat „surprinsă” după ce a fost lăsată efectiv fără scaun. 

Miercuri seară, președintele Consiliului European a transmis pe Facebook că nu a intervenit în favoarea Ursulei von der Leyen pentru a "nu face o scenă".

"În pofida unei voinţe evidente de a face ceea ce trebuie, interpretarea strictă a normelor de protocol de către serviciile turce a produs o situaţie dureroasă: tratamentul diferenţiat, chiar inferior la adresa Ursulei von der Leyen", a recunoscut Michel.

"Puţinele imagini care au circulat au lăsat impresia că am fost insensibil în faţa acestei situaţii. Nimic mai departe de adevăr, de sentimentele mele cele mai profunde şi de principiile respectului pe care le consider esenţiale. În acel moment, conştienţi de caracterul lamentabil al situaţiei am decis să nu facem o scenă".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacția Turciei în urma incidentului de la Ankara

În urma incidentului din timpul vizitei delegției UE la Anakara, Turcia susține că aşezarea fotoliilor, care a iscat polemica la nivel înalt, a fost sugerată de partea europeană.

"Solicitările UE au fost respectate. Asta înseamnă că felul în care au fost dispuse locurile s-a făcut după solicitarea lor. Serviciile noastre de protocol s-au întâlnit înaintea reuniunii, iar solicitările lor (ale UE - n.r.) au fost respectate", a declarat şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu.

"Nu este prima dată când primim demnitari străini", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Charles Michel explică de ce nu a intervenit în momentul în care Ursula von der Leyen a rămas fără scaun. Reacția Turciei