Antena Meniu Search
x

Nicio schimbare în România, în ultimele 14 zile, anunță Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor

România nu s-ar afla pe lista țărilor în care epidemia de coronavirus înregistrează o pantă descendentă, în privința cazurilor de îmbolnăviri și decese dintre pacienții cu covid-19.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 17:31

- Zuma Press / Serhii Hudak via Hepta
  • Nicio schimbare în România, de 14 zile
  • România, printre țările care nu au atins vârful epidemiei

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), a declarat parlamentarilor din UE că Bulgaria înregistrează încă o creștere a cazurilor, în timp ce pentru Marea Britanie, Polonia, România și Suedia agenția nu a văzut "nicio schimbare substanțială în ultimele 14 zile".

Ea a spus că în toate toate celelalte țări europene a existat o scădere a cazurilor, scrie Reuters.

"Sâmbătă, se pare că valul inițial de transmisie (în Europa) a trecut de apogeul său", a declarat Ammon în cadrul unei videoconferințe.

Șefa agenției Uniunii Europene pentru controlul bolilor a mai precizat că Marea Britanie a fost una dintre cele cinci țări europene care încă nu a atins apogeul epidemiei de coronavirus, contrazicând guvernul britanic.

ECDC monitorizează toate cele 27 de state membre ale UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein și Insula. (Raportare de Francesco Guarascio @fraguarascio; editare de Barbara Lewis)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Nicio schimbare în România, în ultimele 14 zile, anunță Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor