Antena Meniu Search
x

Școlile din Beijing se închid din nou, după apariția unui nou focar de coronavirus

Beijingul închide din nou toate şcolile şi universităţile, după apariția mai multor cazuri COVID-19 în ultimele zile, potrivit unui anunț al administrației locale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.06.2020, 08:55

Școlile din Beijing se închid din nou, după apariția unui nou focar de coronavirus
Școlile din Beijing se închid din nou, după apariția unui nou focar de coronavirus - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • 106 persoane au fost depistate ca având COVID-19, în ultimele cinci zile.
  • Școlile din Beijing reluaseră treptat cursurile, după aproape 2 luni în care nu s-au înregistrat noi cazuri de infecții locale.

Au fost reluate cursurile în mediul online, iar studenții care provin din alte orașe au fost rugați să nu revină în capitala Beijing.

Școlile din capitala Chinei reluaseră treptat cursurile, după aproape două luni în care nu s-au înregistra noi cazuri de infecții locale.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei chineze.

106 persoane au fost depistate ca având COVID-19, în ultimele cinci zile.

O piață aglomerată din sud-vestul capitalei a fost închisă încă de sâmbătă, iar persoanele care au intrat în contact cu focarul de coronavirus de acolo au interdicția de a părăsi orașul.

Pentru restul de 20 de milioane de locuitori ai Beijingului călătoriile neesențiale în afara orașului sunt puternic descurajate, potrivit anunțului guvernului. Cei care trebuie să călătorească trebuie să dovedească faptul că nu sunt infectați, scrie CNN.

Orașul reintroduce reguli stricte de accesîn toate comunitățile rezidențiale și închide toate locurile de agrement. De asemenea, evenimentele sportive au fost anulate.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Școlile din Beijing se închid din nou, după apariția unui nou focar de coronavirus