Antena Meniu Search
x

Scumpirile din Franţa ar putea avea efecte în lanţ, chiar şi în România

Ingredientele scumpe din bucătăria franţuzească, folosite de restaurante bine cotate, au ajuns în acest an şi mai scumpe.

Vezi și

Ingredientele scumpe din bucătăria franţuzească, folosite de restaurante bine cotate, au ajuns în acest an şi mai scumpe. Gripa aviară a scumpit capriciul culinar numit "foie gras", iar criza untului se resimte în preţul multor produse.

Întinsă pe o suprafaţă mai mare decât principatul Monaco, această piaţă de lângă Paris este locul unde pot fi găsite zilnic produse alimentare proaspete. 

Însă, gusturile rafinate sunt satisfăcute cu ingrediente al căror preţ s-a dublat în acest an.   

Bruno Courion, crescător de păsări: "Gripa aviară afectează producţia de foie gras. Dar acesta nu este neapărat un lucru rău. Va reseta standardele, fiindcă producţia de foie gras era prea mare. Cred că acum, calitatea va deveni importantă."

Trufele negre sunt şi ele tot mai greu de găsit, din cauza secetei cu care se luptă sudul Franţei. Un kilogram costă aproape 1.500 de euro. Iar trufele albe sunt chiar mai scumpe decât diamantele: 7.000 de euro.

Un concurent serios la titlul de ingredient de lux, homarul se găseşte din belşug în Franţa. La fel şi somonul. Este o uşurare pentru iubitorii de fructe de mare şi de peşte care îşi doresc de sărbători preparate uşoare şi de calitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scumpirile din Franţa ar putea avea efecte în lanţ, chiar şi în România