Antena Meniu Search
x

Se întrevede sfârşitul războiului între Coreea de Nord şi de Sud. Declaraţii surprinzătoare, dar şi condiţii impuse de sora lui Kim Jong-un

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a declarat că ţara sa este dispusă să reia tratativele cu Coreea de Sud, în condiţiile în care administraţia de la Seul pune capăt „politicilor ostile”. Afirmaţiile sale vin ca răspuns la apelul reînnoit al ţării vecine de a pune capăt oficial războiului.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 15:47

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un
Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un - Profimedia

Conflictul care a divizat peninsula Coreeană în două s-a încheiat în 1953 cu un armistițiu, nu un tratat de pace. Însă chiar şi apoi, cele două state coreene au continuat confruntările, relaţiile diplomatice fiind extrem de tensionate, relatează BBC. Săptămâna aceasta, președintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut celor două ţări și aliaților lor - SUA, care sprijină Sudul și China, care este cel mai mare partener economic al Nordului - să declare sfârșitul formal al conflictului și să aducă pacea în peninsulă.

Încetarea războiului între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, o idee "admirabilă"

Ideea a fost inițial respinsă de un ministru nord-coreean de top, care a descris măsura drept fiind „prematură”. Cu toate acestea, vineri, într-o declaraţie surprinzătoare, Kim Yo-jong a afirmat că ideea este una „admirabilă”. Aceasta a completat că Nordul ar fi dispus să discute propunerea numai dacă Sudul va opri ceea ce ea a numit „politici ostile” față de ei. "Trebuie să eliminăm atitudinile duplicitare, prejudecățile ilogice, obiceiurile proaste și tendinţa ostilă de justificare a propriilor fapte în timp ce se opun acţiunilor noastre de autoapărare", a mai spus sora lui Kim Jong-un. „Doar atunci ar fi posibil să stăm față în față și să declarăm încheierea războiului”.

La începutul lunii, Coreea de Sud a testat prima sa rachetă balistică lansată de un submarin, la doar câteva ore după ce Coreea de Nord a testat propria armă. De altfel, Phenianul a criticat în repetate rânduri exercițiile militare anuale efectuate de Coreea de Sud şi SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Se întrevede sfârşitul războiului între Coreea de Nord şi de Sud. Declaraţii surprinzătoare, dar şi condiţii impuse de sora lui Kim Jong-un