Antena Meniu Search
x

Video "Se râde de ţara noastră, râd de noi în toată lumea". Trump promite deportări după ce a câştigat la pas alegerile interne din Iowa

America se pregăteşte pentru un meci revanşă între Donald Trump şi Joe Biden la alegerile din noiembrie. Miliardarul şi-a zdrobit rivalii din partid la alegerile interne din Iowa şi pare favorit să fie desemnat candidatul republicanilor la prezidenţiale.

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 21:15

Vezi și

Votul republican din Iowa a deschis procesul electoral pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Şi s-a dovedit doar o formalitate pentru Donald Trump. El a întrunit 51% din opţiunile alegătorilor, mai mult decât principalii doi rivali la un loc. Este cea mai mare diferenţă de acest gen din istoria statului Iowa. "Este primul pas, noaptea cea mare va fi în noiembrie, atunci când ne vom lua ţara înapoi. Vom face ţara noastra cu adevărat măreaţă din nou", a declarat Donald Trump, fost preşedinte al SUA.

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite sunt programate pe 5 noiembrie

La vot au participat o sută de mii de oameni care au înfruntat un ger de minus 32 de grade şi drumuri înzăpezite. Membrii partidului s-au adunat în şcoli, săli de conferinţe şi biserici pentru a stabili învingătorul. După victorie, miliardarul a promis că va rezolva marile probleme ale ţării, precum cea a economiei şi a numărului mare de migranţi. "Se râde de ţara noastră, râd de noi în toată lumea. Vom avea un nivel al deportărilor cum nu am mai văzut de mult timp în această ţară, de pe vremea (preşedintelui) Dwight Eisenhower", a declarat Donald Trump, fost preşedinte al SUA.

Pe plan extern, Trump promite că va opri războiul din Ucraina în câteva zile după ce va fi ales. "Îl cunosc pe preşedintele Putin foarte bine, îl ştiu pe Zelenski foarte bine. Îi aduc la discuţii, vom rezolva totul foarte repede. Nu ar fi trebuit să se întâmple, nu s-ar fi întâmplat niciodată (cu mine preşedinte - n.red.)", a declarat Donald Trump, fost preşedinte al SUA. Donald Trump, fost preşedinte al SUA. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, şi fosta ambasadoare americană la ONU Nikki Haley speră încă la primul loc pe lista republicanilor. "Oamenii vor să aibă speranță în viitorul acestei țări. Și asta reprezentăm noi. Reprezentăm o șansă de a inversa nebunia pe care am văzut-o în această țară", a declarat Ron DeSantis, candidat la preşedinţie.

Următoarele alegeri interne în Partidul Republican au loc în statul New Hampshire, pe 23 ianuarie. Analiştii prevăd o cursă strânsă, cu Nikki Haley aproape de Trump. Alegerile prezidenţiale din Statele Unite sunt programate pe 5 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Se râde de ţara noastră, râd de noi în toată lumea". Trump promite deportări după ce a câştigat la pas alegerile interne din Iowa